Winpocetyna wykazuje także wpływ na receptory benzodiazepinowe zlokalizowane w zewnętrznej błonie mitochondrialnej i odgrywające rolę w translokacji białek przez pory mitochondrialne .
Źródło https://www.termedia.pl/Stanowisko-inte ... 5,1,1.html
Małe dawki tego związku sporadycznie mogą bardzo mocno zwiększyć w mózgu stężenie właśnie noradrenaliny i dopaminy oraz acetylocholiny oznacza to możliwość bezsenności. Ale tak naprawdę w małej dawce do 25mg zwiększenie pewności siebie i wydajności. Można ją brać system co drugi dzień. Wtedy nie zamuli a raczej zwiększy chęci do pracy. Dopiero jeśli długo stosujesz i zwiekszasz dawki wtedy obniży neuroprzekaźniki ale nie tak. Bardzo mocno zwiększa też szlaki noradrenalinogiczne w mózgu.
nie dam sobie oczywiście ręki urwać, ale wydaje mi się, że już drugiego dnia, ok. godz. popołudniowych zacząłem odczuwać różnicę w funkcjonowaniu procesów kognitywnych, ale ciężko mi ją na dzień dzisiejszy scharakteryzować ściślej, nazwałbym ten efekt bardziej zauważalną klarownością myślenia i przetwarzaniem informacji, głównie tych rejestrowanych wizualnie i poprzez słuch - ciężko to opisać. łatwiej np. tłumaczy się teksty anglojęzycznych piosenek, takich z niezbyt "klarowną/czystą" artykulacją fraz (?) i odczuciem ogólnej synergii z resztą zestawu i doraźnym np. metylofenidatem, a także tymi bardziej przyziemnymi substancjami o podobnych, acz słabszych właściwościach, tj. kofeina oraz nikotyna.
interakcji w przypadku w/w kombinacji nie ma, tak samo to wygląda w przypadku stosowanych leków, również odurzających (opioidy, benzodwuazepiny). na ten moment nie zauważyłem żadnych skutków ubocznych uciążliwych na tyle, aby były zauważalne.
czekam na dalszy rozwój działania i rozkręcenie efektów, o których oczywiście będę raportował tutaj na bieżąco. a, no i prawie zapomniałbym wymienić schematu zażywania w/w preparatów wraz z ich dawkowaniem:
piracetam (Nootropil/Memotropil 1200 mg) stosowany systemem 1-1-0 (2400 mg/d)
donepezil (Donepex) systemem 0-0-1 (5 mg/d)
winpocetyna (Vicebrol 5 mg) tu trzy szt., system 1-1-1 (15 mg/d)
póki co to wszystko czym chciałem się podzielić, pozdrawiam wszystkich!
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Lekko poprawia jasność myślenia. Uczenie się nowych rzeczy sprawia znacznie większą radość. Także odpoczynek jest przyjemniejszy i bardziej regenerujący. Trzeba tylko poczekać jakiś miesiąc na efekty (subtelną poprawę myślenia można jednak poczuć dość szybko).
Moja dawka: 10mg rano i wieczorem, winpocetyna z apteki.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?
Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.