Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 5839 / 1210 / 43
Dziewczyno, dopiero lipiec jest. Odezwij się w marcu.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 2 / / 0
23 lipca 2023Xotli1233 pisze:
Witam, jest ktoś z Maastricht i wie czy w każdym coffie pytają o dokument holenderski? Nigdzie nie ma info z pierwszej ręki a mieszkam w Belgii 80km na południe od liege bez samochodu ,wiec pozostaje tylko komunikacja miejska która jednak trochę trwa. Pozdrawiam
Ogólnie to nigdy się nie spotkałem z tym żeby ochroniarz pytał o dokument holenderski, wystarczy zwykly dokument (dowód osobisty, prawo jazdy, paszport). W niektórych coffieshopach nie ma nawet ochroniarzy :P
  • 1 / / 0
Wystarczy potwierdzenie że masz 18 lat i bez problemu w większości . Ale niekiedy jest wymagany meldunek w gminie , bez niego nie kupisz . W tej miejscowosci powinien wystarczyć dowód .
  • 505 / 91 / 0
Zwiedziłem kilkanaście coffików i tylko w jednym chcieli dowod lub paszport. Prawo jazdy ich nie interesowało, tylko dowod tożsamości. Żaden meldunek czy inne bajery. Ochrona widoczna była właściwie tylko w tym jednym
  • 132 / 18 / 0
27 lipca 2023Johanna80 pisze:
Hejka

W połowie kwietnia szybka wizyta w Amsterdamie, jak ktoś bez kontaktów (ale użytkownik tematu) może wytropić dobrego kokosa, bo branie od ludzi ulicy wydaje mi się nikłą szansą na trafienie na coś smacznego 😉
Telegram.
Away for Xmas and New year eve!! Happy Holidays :extasy:
  • 1415 / 363 / 13
Witam kochani forumowicze, na początku września udaje się do Amsterdamu na dwudniowy trip turystyczny w celu zjedzenia tych słynnych frytek z majonezem, pójścia na czerwonkę i wzięcia pod pache do samolotu bloczek dobrego sera. Jako, że nie chce mi sie przekopywać tematu i zapoznawać z treścią ulotki mam do was specjalistów kilka pytań:

- Jak daleko jest z lotniska do centrum miasta? Zakładam, że połączeń jest multum ale najchętniej to bym udał się tam rowerem, czy ma to większy sens?
- Jaka pogoda we wrześniu? Potrzebna jakaś ciepła kurtała przeciwdeszczowa, czy bluza w zupełności wystarczy?
- Jaki jest najlepszy tytoń w stosunku jakości do ceny? Chciałem zabrać ze sobą kilka paczek Druma, ale może znacie jakieś lepsze marki?
- Ile kosztuje pakiet jakiegoś dobrego zielska innego niż haze? Celuje w jakieś egzotyczne odmiany z wysoką zawartością THC, ale jakąś maczaną na syntetyku też bym nie pogardził.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 50 / 6 / 0
pociagiem z lotniska do centrum bedzie ok.
deszcz bardzo prawdopodobny
  • 132 / 18 / 0
03 sierpnia 2023Czoug pisze:
Witam kochani forumowicze, na początku września udaje się do Amsterdamu na dwudniowy trip turystyczny w celu zjedzenia tych słynnych frytek z majonezem, pójścia na czerwonkę i wzięcia pod pache do samolotu bloczek dobrego sera. Jako, że nie chce mi sie przekopywać tematu i zapoznawać z treścią ulotki mam do was specjalistów kilka pytań:

- Jak daleko jest z lotniska do centrum miasta? Zakładam, że połączeń jest multum ale najchętniej to bym udał się tam rowerem, czy ma to większy sens?
- Jaka pogoda we wrześniu? Potrzebna jakaś ciepła kurtała przeciwdeszczowa, czy bluza w zupełności wystarczy?
- Jaki jest najlepszy tytoń w stosunku jakości do ceny? Chciałem zabrać ze sobą kilka paczek Druma, ale może znacie jakieś lepsze marki?
- Ile kosztuje pakiet jakiegoś dobrego zielska innego niż haze? Celuje w jakieś egzotyczne odmiany z wysoką zawartością THC, ale jakąś maczaną na syntetyku też bym nie pogardził.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
1.Masz metro z lotniska, najszybciej 10min i będziesz.
2. Któż to wie? Wychodząc na miasto bierz plecak lekka przeciwdeszczowke i bluzę.
3. tytoniu nie palę, ale mogę polecić Marlbo, zwłaszcza, że zaraz znikną. Jak palisz, to bierz ze sobą, duża paczka która wypalisz porobiony to koszt 20€
4. Idź do Syberie i relax.

Powodzenia.
Away for Xmas and New year eve!! Happy Holidays :extasy:
  • 691 / 134 / 0
Zna ktoś jakiś dobry oddział detoksykacyjny od opiatów na metadonie w Amsterdamie?
  • 553 / 117 / 0
24 lipca 2023xantiago pisze:
15 lipca 2023lesdoxem pisze:
@xantiago
Opowiesz trochę o sytuacji?
Trafiłem na taka patologie, ze jak się dowiedzieli ze dawałem po kablach to usiedli na mnie psychicznie, robili wszystko żebym poszedł w chuj cały domek 8 osobowy wrogo nastawiony przeciwko tobie, pomimo ze gdy tam byłem przeszedłem z dożylnego podania morfiny na doustne ale sam fakt ze koleś ze mną na pokoju zobaczył stertę leków miałem tam dużo benzo prege ketrel ogólnie swoje leki to byłem narkoman podejrzewali ze będę ich okradał cokolwiek się stało było na mnie ktoś talerze nie umył czepiano się mnie choć to nie mój talerz grożono mi później już nawet pobiciem recedensy jebane sam niestety nic zrobić nie mogłem kiedy cały domek się na Ciebie uwezmie nie mogłem nawet zioła zapalić bo jak widzieli mnie z blantem to było „oooo już narkoman nie możesz wytrzymać” czy z piwem a sami chlali codziennie lub gadali o cpaniu „koksiku” „fetki” a gdy ja bym się odezwał coś o narkotykach to by mnie słownie zaczęli linczować, gdyby nie fakt ze się urodziłem w 1996r to pewnie byłbym winny tego, ze dinozaury wyginęły, później nerwy już mi puściły i byłem na ulicy kilka dni wrocilem do polski i wrocilem do cholernie dużych dawek morfiny iv i oksykodonu iv średnio 1000mg morfiny iv i ponad 400mg oksykodonu iv zazwyczaj w jednej pompie długi czas utrzymywałem się z zaleceniami lekarza i brałem morfinę w dawkach 400mg i.v byle żyć później zacząłem przeginać 600mg do 800 teraz poszedłem na całość przez stres który mam ostatnio w życiu ale na szczęście załatwiłem receptę na litr metadonu piątki i wykupie jutro lub pojutrze i się będę żerował i chce wyjść z opiatów, topie się w tym bagnie zaczynajac od kodeiny w moim przypadku uzależnienie rozwinęło się tak błyskawicznie ze nie wiem czy u kogoś na forum rozwinęło się to równie szybko słoik thiocodinu 150mg zadziałał na mnie tak cudownie, ze od razu zacząłem brać kode w ciągu koda stała się elementem mojej codzienności przeszedłem na antidol jeszcze większy raj choć substancja ta sama później już tylko kiedy 900mg kody przestało klepać i wychodziło za drogo to majka iv oxy iv hel iv i nawet fenta iv, kodeina zniszczyła mi życie choć na początku pokochałem ją obsesyjnie to był toksyczny związek w moim przypadku borderline + utracona miłość + dzieci + kodeina to przepis na upadek zacząłem nawet pisać książkę, mój przypadek to dobry straszak dla ludzi którzy bawią się tym diabelnym narkotykiem bez recepty na kaszel
Wow, stary bardzo współczuję Ci sytuacji, która Cię spotkała na firmowym mieszkaniu. Czytając Twój opis tej sytuacji znalazłem się w jej centrum.
Za dobrze znam te zachowanie.
Ludzie tego typu są strasznie zamknięci i nie chcą okazywać pozytywnych uczuć. Zachowują się jak maszyny, które są mają zaprogramowane dwa tryby: uciekaj, walcz, więc każde słowo i zachowanie jest 'podkute strachem'.
Wszystkiego dobrego kolego.
Współczuję ci.
Głowa do góry!
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.