Smak troche jak miód ale ziolowy bardziej jak jager
Do calosci dodalem żeń szeniówki syberyjskiej i wszyscy użytkownicy chwalili dzialanie
Co do palenia to najlepiej w mixach , sama raczej nie da wyraźnego efektu.
Tak samo w przypadku libido-herbatki
Najlepiej połączyć z roślinką wykazującą synergię np muira puama lub Catuaba
scalono - WRB
Dodalem cukier palony i wyszla jeszcze lepsza.
Używam mielonej damiany z MO kilka razy w miesiącu i zawsze czuję subtelny, lecz wyraźny efekt tej rośliny. Delikatne uspokojenie myśli, przyjemne uczucie rozleniwienia w ciele - idealne na wieczór. Dawkuję około 5 gramów proszku na kubek - zalane zimną lub gorącą wodą w zależności od pory roku. Pył lubi sobie opaść na dno po chwili, dlatego co kilka minut mieszam żeby spijać go razem z naparem. Polecam z czystym sumieniem pod warunkiem, że nie oczekujesz cudów.
Zrobiłem sobie nalewkę według załączonego przepisu.
I mam w związku z tym pytanie.
Jak to dawkować dla uzyskania delikatnego wyciszenia?
Oczekuje delikatnego wyluzowania, które nie będzie przeszkadzało np w pracy.
Dodam, że nie piję alkoholu od 3 lat i nie biorę żadnych leków ani innych narkotyków. Jednym słowem jestem całkiem czysty a mój układ nerwowy jest bardzo czuły na nawet nie duże ilości substancji psychoaktywnych.
Dla przykładu mogę podać, że dość mocno odczuwam 5mg Tranxene
Poradźcie jak stosować nalewkę z liścia damiana.
Pozdro.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?
Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.