Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
30 listopada 2021Melodyne pisze: W ogóle takie prośby o opinię "ile czego mam szczelić żeby było dobrze, a nie skończyło się źle" najlepiej zadawać temu specowi z lustra. Człowiek sam najlepiej zna swoj organizm i jego możliwości, tendencje, ma już doświadczenia, jak było mu po czym i w jakiej ilości.
Ma też wiedzę większą o stanie swojego zdrowia i uzależnienia, niż nieznane mu (a on im) randomowe osoby z neta.
Ile czego i dla czego (dlaczego też;) dla każdego jest kwestią mocno indywidualną i też nie ma reguły.
Czasem, ze względu na wiele zmiennych, ta sama dawka może fajnie ululać, innego dnia sprawi, że ma się ochotę wydziarać na czole sentencje: "Proszę nie traktować już naloksonem ever". I to jak dobrze pójdzie.
To wygląda, jak szukanie winnego na zapas, gdy coś pójdzie nie tak.
Narkomańska niezdolność do ponoszenia konsekwencji własnych czynów (?).
I nie mam na myśli rzeczowych pytań o konkretne porady.
Źle chyba coś zinterpretowałam.
Wrócę po zabiegu
100 mg oralnie będzie ok? Ważę prawie 100 kg.
14 maja 2019DexPL pisze: Pewnie że są jednorazowe. Każdy rozmiar w zasadzie będzie miał zastosowanie. Chodzi przecież o wychwycenie grudek i gęstszej zawiesiny, a one są stosowane do blokowania na prawdę małych domieszek.
Miejmy nadzieję, że to jednak tylko chwilowy brak jak to było jakiś czas temu z OxyContinem 80.
@DexPL, może Ty wiesz coś nt. temat? Dzięki z góry za info, myślę, że nie tylko w swoim imieniu, ale wszystkich zainteresowanych.
Dostałem reckę na 2 opakowania Mst200 w tamtą środę i wtedy było jeszcze opór wszędzie. W sobotę już w coraz mniejszej ilości aptek a wczoraj to już dosłownie w 5 aptekach w Warszawie, w 1 w Białymstoku a w Krakowie czy Rzeszowie w żadnej. W Mielcu było tylko w jednej aptece i tylko jedno opakowanie, najbliżej od siebie z Podkarpacia miałbym do Zamościa, ale to i tak ponad 150km w jedną stronę.
Mam jednak nadzieję, że pewna dobra duszyczka;) zrealizuje mi ją u siebie w mieście gdzie jeszcze są 2 opakowania na stanie.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.