Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
30 listopada 2021Melodyne pisze: W ogóle takie prośby o opinię "ile czego mam szczelić żeby było dobrze, a nie skończyło się źle" najlepiej zadawać temu specowi z lustra. Człowiek sam najlepiej zna swoj organizm i jego możliwości, tendencje, ma już doświadczenia, jak było mu po czym i w jakiej ilości.
Ma też wiedzę większą o stanie swojego zdrowia i uzależnienia, niż nieznane mu (a on im) randomowe osoby z neta.
Ile czego i dla czego (dlaczego też;) dla każdego jest kwestią mocno indywidualną i też nie ma reguły.
Czasem, ze względu na wiele zmiennych, ta sama dawka może fajnie ululać, innego dnia sprawi, że ma się ochotę wydziarać na czole sentencje: "Proszę nie traktować już naloksonem ever". I to jak dobrze pójdzie.
To wygląda, jak szukanie winnego na zapas, gdy coś pójdzie nie tak.
Narkomańska niezdolność do ponoszenia konsekwencji własnych czynów (?).
I nie mam na myśli rzeczowych pytań o konkretne porady.
Źle chyba coś zinterpretowałam.
Wrócę po zabiegu
100 mg oralnie będzie ok? Ważę prawie 100 kg.
14 maja 2019DexPL pisze: Pewnie że są jednorazowe. Każdy rozmiar w zasadzie będzie miał zastosowanie. Chodzi przecież o wychwycenie grudek i gęstszej zawiesiny, a one są stosowane do blokowania na prawdę małych domieszek.
Miejmy nadzieję, że to jednak tylko chwilowy brak jak to było jakiś czas temu z OxyContinem 80.
@DexPL, może Ty wiesz coś nt. temat? Dzięki z góry za info, myślę, że nie tylko w swoim imieniu, ale wszystkich zainteresowanych.
Dostałem reckę na 2 opakowania Mst200 w tamtą środę i wtedy było jeszcze opór wszędzie. W sobotę już w coraz mniejszej ilości aptek a wczoraj to już dosłownie w 5 aptekach w Warszawie, w 1 w Białymstoku a w Krakowie czy Rzeszowie w żadnej. W Mielcu było tylko w jednej aptece i tylko jedno opakowanie, najbliżej od siebie z Podkarpacia miałbym do Zamościa, ale to i tak ponad 150km w jedną stronę.
Mam jednak nadzieję, że pewna dobra duszyczka;) zrealizuje mi ją u siebie w mieście gdzie jeszcze są 2 opakowania na stanie.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.