Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 555 / 2
Tak wiem nie ma to jak sie ma temat a nie wie sie co i jak. Po prostu Rozpuść ten proch 100mg z odrobiną wody do strzykawki i nul po problemie. Chyba ze nie umisz w zyle ladowac to popros kogos kto sie zna.
30 listopada 2021Melodyne pisze:
W ogóle takie prośby o opinię "ile czego mam szczelić żeby było dobrze, a nie skończyło się źle" najlepiej zadawać temu specowi z lustra. Człowiek sam najlepiej zna swoj organizm i jego możliwości, tendencje, ma już doświadczenia, jak było mu po czym i w jakiej ilości.
Ma też wiedzę większą o stanie swojego zdrowia i uzależnienia, niż nieznane mu (a on im) randomowe osoby z neta.
Ile czego i dla czego (dlaczego też;) dla każdego jest kwestią mocno indywidualną i też nie ma reguły.
Czasem, ze względu na wiele zmiennych, ta sama dawka może fajnie ululać, innego dnia sprawi, że ma się ochotę wydziarać na czole sentencje: "Proszę nie traktować już naloksonem ever". I to jak dobrze pójdzie.
To wygląda, jak szukanie winnego na zapas, gdy coś pójdzie nie tak.

Narkomańska niezdolność do ponoszenia konsekwencji własnych czynów (?).

I nie mam na myśli rzeczowych pytań o konkretne porady.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 498 / 271 / 0
@Mefistofeles1945 cut.
Źle chyba coś zinterpretowałam.
Wrócę po zabiegu
  • 3455 / 555 / 2
Chodziło o to, że chłop wyżej napisał, że ma sto mg morfiny i nie wie co z tym zrobić. Ja zacytowałem Twoje słowa, bo to samo miałem na myśli.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 498 / 271 / 0
Wiem wiem, sorry za nieporozumienie, na priv się wyjaśniłam.
  • 37 / 10 / 0
Siema. Doświadczenie z opio raczej małe, z 20x tramal, z 10x kodeina, kilka razy oxy. Obecnie 0 tolerki.

100 mg oralnie będzie ok? Ważę prawie 100 kg.
  • 294 / 11 / 0
Zbyt dużo, zdecydowanie, pierwszy lepszy przelicznik podaje mi że 1mg morfiny doustnie to odpowiednik 10mg kodeiny, więc to byłby odpowiednik 1000mg kody. Przelicz sobie https://kalkulatoropioidow.pl
  • 12 / / 0
Jak przyjąć 100mg morfiny w prochu?
  • 3442 / 715 / 9
Wpierw stwierdź czy to morfina. W prochu? podejrzane... Jaką masz tolerancję? Jak zerową to najlepiej weź napierw 10-20 mg doustnie. Sprawdź jak na Ciebie zadziała. Przyswaja się ok. 60% dawki. Potem można kombinować z PR gdzie biodostępność to około 80%. Im i iv nie zalecane.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 59 / 1 / 0
14 maja 2019DexPL pisze:
Pewnie że są jednorazowe. Każdy rozmiar w zasadzie będzie miał zastosowanie. Chodzi przecież o wychwycenie grudek i gęstszej zawiesiny, a one są stosowane do blokowania na prawdę małych domieszek.
Jaki rozmiar tych filtrów strzykawkowych polecasz zamówić docelowo do strzykawek 1ml insulinówek? Dobry protip mi podsunąłeś tym, a zdrowie sobie nadwyrężyłem właśnie chyba filterkami, tak myślę. Tak w kwestii zwykłych filterków to które najlepsze, masscoty?
  • 118 / 25 / 0
Zauważyliście, że zaczęło brakować MST200 w aptekach? W hurtowniach również braki. Myślicie, że może być to związane ze zmianą składu tabletki na taką, którą nie będzie się dało przerobić do IV? Bo niestety była mowa, że od stycznia 2022 roku ma być już właśnie nowa formuła tabletek MST uniemożliwiająca przerobienie ich do postaci do podawania dożylnego.

Miejmy nadzieję, że to jednak tylko chwilowy brak jak to było jakiś czas temu z OxyContinem 80.

@DexPL, może Ty wiesz coś nt. temat? Dzięki z góry za info, myślę, że nie tylko w swoim imieniu, ale wszystkich zainteresowanych.

Dostałem reckę na 2 opakowania Mst200 w tamtą środę i wtedy było jeszcze opór wszędzie. W sobotę już w coraz mniejszej ilości aptek a wczoraj to już dosłownie w 5 aptekach w Warszawie, w 1 w Białymstoku a w Krakowie czy Rzeszowie w żadnej. W Mielcu było tylko w jednej aptece i tylko jedno opakowanie, najbliżej od siebie z Podkarpacia miałbym do Zamościa, ale to i tak ponad 150km w jedną stronę.

Mam jednak nadzieję, że pewna dobra duszyczka;) zrealizuje mi ją u siebie w mieście gdzie jeszcze są 2 opakowania na stanie.
Uwaga! Użytkownik Maykell85 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.