Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
@hval a to nie za wczesnie zeby szukac?
Ja tez sie przymierzam do pierwszego grzybobrania, podobno niedalelko jest ich od groma,
ale doswiadczenia zadnego nie mam.
Od wrzesnia bede grzebal w owczych gownach :D
Późny wrzesień, cały październik.
Już w sumie nie dużo zostało, wszystkim poszukiwaczom życzę powodzenia, ja również będę szukać na wyspach w tajnej miejscówce
Jest wcześnie,a spacer se robiłem i pomyślałem że se na chwilę zerknę, i ku mojemu zdziwieniu był. Ciekawe czy w następnym roku w lato będzie jeszcze bardziej sprzyjająca pogoda.
@CATCHaFALL
Na wyspach? Gdzie? Że w Anglii?
07 lipca 2020hval pisze: @CATCHaFALL
Na wyspach? Gdzie? Że w Anglii?
No w Anglii, a co jest?
Dajcie jakies tipsy, pelno tu owiec.
A jak mówisz, że masz w pobliżu pastwiska z owcami, no to już lepiej nie będzie
Czy jest możliwe, że moje grzyby przechowywane w zamrażarce mniej niż 2 tyg mogły stracić moc? Zarzuciłem 2,5g suchych, wyciągniętych z zamrażarki i nic. To na pewno nie tolerka, bo jadła je też osoba która ostatni raz grzyby z 3 miesiące temu.
Dziękuję i pozdrawiam
W każdym razie suszone odpowiednio, oraz zamrożone w odpowiednim opakowaniu tak, aby zimno bezpośrednio nie wgryzalo się w grzyby (mięso bez opakowania też można spierdolić w zamrażarce) powinny być ok. Dziwna sprawa ogólnie zarówno u mnie, jak i u Ciebie.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.