Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Ktoś zna jakąś fajną miejscówkę w Bieszczadach? Okolice Polańczyka
  • 1661 / 1037 / 7
Pytanie do wszystkich tych, którzy mieli więcej spotkań z grzybami.

Czy po dłuższym upływie czasu od ostatniego wrzucania, zauważyliście że przy zasypianiu, kiedy macie już zamknięte oczy pojawiają się cev'y?
Nie takie dokładne, jak z definicji.
Bardziej jak powidoki, tylko przy zamkniętych... Białe, ruszające się mazy?

Niech ktoś doświadczony się wypowie, czy coś podobnego zauważył. Na początku nic takiego nie zauważyłam, raczej wszystko w normie, na przestrzeni ostatniego roku z hakiem zaczęłam zauważać, że to się jakby nasila i podejrzewam o to grzyby właśnie.

@dobrykolega1 nawet jeśli znają, to i tak Ci nie powiedzą 😁
  • 213 / 38 / 0
@Up
Doświadczenie mam małe z 5 razy, więc nie wiem czy to cie usatysfakcjonuje.. Ale
Ja tak mam normalnie przy śnie
Po tripie mi się to nasila z około parę dni
Podobną sytuację mam bez jakichkolwiek sajko, jak jadę autobusem i gdy słońce jest skierowane w moją stronę (gdy przy oknie siedze) i do tego drzewo co około 6-7 metrów, to pojawią mi się takie kolorowe cev'y przy zamkniętych oczach, nie za mocne ale i tak zarąbiście to wygląda.
  • 51 / 3 / 0
U siebie podobnych rzeczy nie zauważyłem lecz to kwestia bardzo indywidualna co chyba wszyscy wiedzą. Co do przechowywania to nie trzymałem dłużej niż pół roku i zawsze trzymam ususzone w słoiku w ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej i nigdy nie zauważyłem spadku mocy. Raz miałem wręcz odwrotną sytuację i to nie było tylko moje wrażenie.
  • 2 / / 0
Hej szybkie pytanko nt. growboxa. Właśnie mi przyszedł komplet z B+ i chcę uruchomić dziś hodowlę, ale przyjrzałem się samemu podłożu dla grzybków i ma ogniska pleśni, w sensie widać zielononiebieskie kropki tu i ówdzie i charakterystyczny biały puszek. Czy to może oznaczać, że kit był źle przechowywany i powinienem złożyć reklamację, czy jest to coś normalnego? To mój pierwszy growkit, więc wolę się upewnić.

Słyszałem że B+ wyrosną nawet w mało sprzyjających warunkach, ale po zbiorze B+ planowałem zaszczepić teachery i zastanawia mnie czy ta pleśń jest powodem do niepokoju.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 3481 / 738 / 9
@Legion665
A jak z zapachem? Czy po otwarciu czujesz świeży, przyjemny, grzybowy zapach? Czy jednak Twój nos podpowiada Ci, że coś się zepsuło?

Na 99% jest to prawidłowy efekt. To znak, że grzybnia aż prosi się o eksplozję owocników. :)
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 2 / / 0
@Zgienty

Szczerze to jeszcze nie otworzyłem boxa, zrobię to dopiero wieczorem, więc nie wiem jak zapach. Naczytałem się w necie, że pleśń potrafi zniszczyć hodowlę więc się ciut przestraszyłem widząc takie kępki na spodzie i bokach pojemnika już na starcie. Dziękuję za odpowiedź, jestem już spokojniejszy :)

Nie cytujemy postów znajdujących się bezpośrednio nad naszym postem. - {owerfull}
  • 143 / 23 / 0
Siemano to moj pierwszy wpis wiec sory jak w zlym miejscu:(((((
Ogolnie w lapy wpadlo mi 1.9g suszonych lysiczek meksykanskich (4 grzyby) i jeden z nich sie polamal. Ogolnie zauwazylem dzis ze na wszystkich nozkach jest jakis niebiesko, bialawy nalot. Myslalem ze to plesn ale ziomeczek mi powiedzial ze to normalne, nie wiem wole sie upewnic pytajac innych bo szkoda umrzec przy drugim grzybieniu w zyciu. Niby pachna normalnie, maja taki charakterystyczny zapach (ostatnie moje lysiczki rok temu pachnialy kadzidelkiemXD) ale i tak wole sie upewnic, dodam ze trzymam je w sloiku
Nie ma że za mocno %-D
  • 1661 / 1037 / 7
@agentwiadro niebieski kolor na grzybach jest w naszym przypadku wręcz pożądany... To tylko utleniająca się psylocybina 😉
Naruszony/przełamany grzyb tak właśnie reaguje.

Całkiem normalne zjawisko, smacznego 😉
  • 19 / / 0
@agentwiadro daj znać później jak ta odmiana :)
Uwaga! Użytkownik Kubackjeee nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.