Odnośnie mojego ostatniego posta - dorzuciłem jeszcze drugą część tabletki, poszedłem spać, ale mnie nie ścięło, po prostu ułatwiło zaśnięcie.
Dzisiaj (wczoraj, teraz jest 0:33) wziąłem 15mg, po około godzinie kolejne 15, wszystko pod język. No i jest sedacja, ale nie ścina do snu, czego oczekiwałem.
Zasnąłem może na godzinę, po kilku godzinach od wrzutki, obudziłem się, teraz piszę tego posta i idę zaraz spać. Wstaję o 6:00, zobaczymy jak pobudka...
Zdecydowanie na plus to, że mimo odczuwalnej sedacji (acz niewielkiej, ta dorzutka 15mg niewiele zmieniła) nie czuję się jak ułomek, co czułem przy kwetiapinie, klejenie zdań nie sprawia mi trudności, myślenie jedynie trochę spowolnione.
Dobranoc.
Odnosząc się do moich poprzednich postów, to mirtazapina nie sprawiła mi problemów ze wstaniem z łóżka, ale słabo ułatwia zasypianie, i w ogóle słabo na mnie działa.
Co więcej kwetiapina zaczęła na mnie znacząco słabiej działać! Nie wiem czy to kwestia długotrwałego brania kwetiapiny, czy mirtazapina na to wpłynęła (dwa razy zmieszałem te leki), ale jak wcześniej 100mg kładło mnie spać, to teraz po 200mg kwetiapiny piszę tego posta...
Poprawia apetyt czym wzmacnia organizm, ułatwia zasypianie, uspokaja
Przy odstawce bzd mi pomógł i czuję też komponente antydepresyjna
Nie przytyles? Nie ma zamuly rano?
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.