Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 51 / 21 / 0
Mogę dodać z własnego doświadczenia, że Cipramil (oryginał) działa duuużo lepiej od Citabaxu na mnie - ten drugi jakoś dziwnie zmulał, powodował problemy ze snem. Po ustabilizowaniu oczywiście. Zmieniając na Cipramil, za sugestią lekarza, większość skutków ubocznych odeszło.
  • 228 / 43 / 0
Jedyną różnica w zaminnikach zauwazylem w oksykodonie, generyk o nazwie accordeon działa słabiej od innych zamienników. Zmarnowalem na to gowno tylko hajs...
Ale nic dziwnego, ten shit jest produkowany przez jakiegoś Janusza z posadą w Polsce.
  • 2199 / 366 / 0
paroksetyna np. występuje w postaci bezwodnika (oryginał, są droższe) i półwodnika (zazwyczaj generyki).
Niby substancja taka sama, i taka sama ilość substancji aktywnej.
Różnicy jakiejś nie zauważyłem.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 917 / 235 / 0
Zyrtec na mnie działa dwa razy mocniej od Alertecu gdzie substancja czynna jest ta sama. Dokladnie 1 tabl. zyrtec = 2 tabl alertec.
  • 577 / 177 / 0
Co prawda oba zamienniki, ale zauważyłem dużą różnicę pomiędzy Nootropilem i Piracetamem Espefa. Ten drugi wydawał się znacznie słabiej działać.
użyj innego podpisu, ten rozwala stronę - Administratorzy Hyperreal.info.
  • 3455 / 556 / 2
Zamienniki orginalnych lekow to przeciez to samo tylko inne opakowanie.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2116 / 630 / 0
Inne opakowanie + inne składniki w rdzeniu tabletki i otoczce, ta sama substancja aktywna i ta sama jej ilość.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 141 / 36 / 0
Moim zdaniem może być różnica w czasie rozpuszczania się tabletek w zależności od użytej masy tabletkowej.

Natomiast nadal jest to ta sama substancja aktywna i ta sama jej ilość.
"morfina dała mi buzi, chciała mi ulżyć, chciała, żebym poczuł szczęście
I mogłem już sobie wywróżyć, że to jest niemożliwe bez niej..."
  • 51 / 21 / 0
Z innych źródeł niż "moim zdaniem" wynika co innego jeśli chodzi o skuteczność terapii:
Artykuł naukowy Symptom relapse following switch from Celexa to generic citalopram: an anxiety disorders case series. (2007) na PubMed
 ! Nieopisany odnośnik
Nie było wiadomo, co to za artykuł, więc uzupełniłem opis. - surv
  • 2937 / 243 / 0
17 stycznia 2020Mefistofeles1945 pisze:
Zamienniki orginalnych lekow to przeciez to samo tylko inne opakowanie.
Dokładnie, ale dlaczego w takim razie opinie są tak rozbieżne ?
I dlaczego na mnie Vicebrol działał o wiele gorzej niż Cavinton ? To jedyny taki przypadek jaki zauważyłem z lekami na głowę, przy zwykłych lekach nigdy żadnej różnicy nie widziałem. A możliwości wystąpienia efektu placebo jestem jak najbardziej świadom.
17 stycznia 2020Jamedris pisze:
inne składniki w rdzeniu tabletki i otoczce
Myślisz że to może mieć znaczenie w moim przypadku ? Osobiście słabo to widzę i dalej nie wiem co tu jest grane.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.