Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 9390 / 1830 / 2
Moj rekord dawno temu 190/140 z pulsem 130

Na trzezwo ciezlo mi przebic 140/90
Predzej juz spada na np 80/50
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 605 / 89 / 0
Przedawkowanie amfetaminy kilka lat temu:

175/110, puls 130

Na co dzień mam coś ok. 120/75, nie pamiętam dokładnie, ale wiem, że jest w normie - nie zdarzają mi się "skoki".
LUBIĘ GRZEŚKI CZEKOLADOWE.
  • 1294 / 230 / 0
Puls 174, zeszła niedziela, rower.
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 2429 / 579 / 155
Aktualizacja: puls 231 (bez tętna), z miesiąc temu. Torsade de pointes.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 84 / 35 / 0
Kiedyś na nieświadomce zapaliłem liquid z syntetykami i sie wywróciłem z wrażenia .Chamstwo ani pogotowia tani chuj w dupe bo nie byłem wstanie się ruszyć. Puls wynosił 160 na minute z odczytu zegarka a normalnie między 50 a 60 także mógł mnie koleś zabić.
https://tpb.party/torrent/8427705/Painkiller_Black_Edition_
  • 496 / 99 / 0
Ja mam silny lęk przed służbą zdrowia. Przy każdej wizycie u lekarza ciśnienie 180/110 i tetno 130 to u mnie norma na trzeźwo. W chacie zawsze 120/80 i tętno 60-70. Oczywiście żaden lekarz mi nie wierzy, co tylko potęguje panikę przy następnych pomiarach u lekarza. Gdy lekarz uruchamia ciśnieniomierz to czuję się jakbym grał w rosyjską ruletkę. Zostałem przez to zdyskwalifikowany jako krwiodawca, chociaż tłumaczyłem lekarce o efekcie białego fartucha, ale to stara lekarka z zadupia to nie wie co to jest.
  • 16 / 3 / 0
Tętno 192, w wieku 39 lat, po przebiegnięciu pierwszy raz zawodów na 10 km (to był 2 raz w życiu, kiedy 10km+ przebiegłem). Ciśnienie mam książkowe (na bani nie mierzyłem, ale może kiedyś trzeba sprawdzić z ciekawości).
  • 581 / 74 / 0
taurinnn pisze:
Aktualizacja: puls 231 (bez tętna), z miesiąc temu. Torsade de pointes.
Mogłabyś powiedzieć, jak wygląda rekonwalescencja po torsade de pointes oraz co poprzedza ten niebezpieczny częstoskurcz? Co rokują lekarze?

Najwyższe ciśnienie, jakie pamiętam, to 190/110 i 163/139. Najwyższe tętno: 170 podczas trzepotania przedsionków.
11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze:
Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
  • 2429 / 579 / 155
@Baltimore Rekonwalescencja? Hm. To moje drugie NZK w mechanizmie torsade de pointes. Za pierwszym razem samo torsades, za drugim torsades i trzepotanie komór. Rekonwalescencja za każdym razem to uzupełnianie elektrolitów (a wręcz wlewanie w siebie niebotycznych ich ilości), modyfikacje leczenia podstawowego, do tego jakieś b-blokery, czasem trafisz na bardziej wyrozumiałego lekarza, który chociaż wykona dodatkowe badania… Za pierwszym razem dochodziłam do siebie z miesiąc, bo i zatrzymanie krążenia było na dłużej, i ogólny stan gorszy, i wstrząs towarzyszył temu wszystkiemu… Za drugim razem ciężko mówić o jakiejkolwiek rekonwalescencji oprócz rozjebanej psychiki i samopoczucia, bo po prostu byłam reanimowana przez przypadkową osobę na ulicy, a na hospitalizację się nie zgodziłam… Sama dziś nie wiem czemu, człowiek nie myśli racjonalnie w takich chwilach.

Objawy przed? Często nie ma żadnych. U mnie za pierwszym razem również nie było właściwie żadnych, tylko na minutę (lub mniej) przed odcięciem - gwałtowny spadek ciśnienia, mroczki przed oczami, silne kołatanie serca i duszność. Za drugim razem torsade de pointes dostałam po prostu w trakcie napadu tężyczki.

Rokowania? Przeżycie wynosi około 45%, w warunkach pozaszpitalnych - często zaledwie kilka… (brak wiedzy i świadomości w społeczeństwie pokutuje…). Mi samej nic konkretnego nigdy nie mówiono na ten temat, oprócz mieszania w leczeniu i ew. zlecania badań. Czyli polska służba zdrowia wypisz wymaluj… ;)
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 712 / 83 / 2
130/95, pulsu nie pamiętam. Ale było to na detoxie od 240mg oksy + kilkudziesięciu mg klonazepamu. Jestem niskociśnieniowcem, przyjechałem tam z ciśnieniem 80/40
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.