Na trzezwo ciezlo mi przebic 140/90
Predzej juz spada na np 80/50
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
175/110, puls 130
Na co dzień mam coś ok. 120/75, nie pamiętam dokładnie, ale wiem, że jest w normie - nie zdarzają mi się "skoki".
taurinnn pisze:Aktualizacja: puls 231 (bez tętna), z miesiąc temu. Torsade de pointes.
Najwyższe ciśnienie, jakie pamiętam, to 190/110 i 163/139. Najwyższe tętno: 170 podczas trzepotania przedsionków.
11 czerwca 2026serotoninowy pisze: Kocham gabajeby i chuj jestem GABA wrakiem, prega 2 dzień wjeżdża wyśmienicie na wyzerowanej tolerce 750mg i z 5 kaw, a teraz chillout wyrwałem 4 żywce na promce, ale bym się napił giebla
Objawy przed? Często nie ma żadnych. U mnie za pierwszym razem również nie było właściwie żadnych, tylko na minutę (lub mniej) przed odcięciem - gwałtowny spadek ciśnienia, mroczki przed oczami, silne kołatanie serca i duszność. Za drugim razem torsade de pointes dostałam po prostu w trakcie napadu tężyczki.
Rokowania? Przeżycie wynosi około 45%, w warunkach pozaszpitalnych - często zaledwie kilka… (brak wiedzy i świadomości w społeczeństwie pokutuje…). Mi samej nic konkretnego nigdy nie mówiono na ten temat, oprócz mieszania w leczeniu i ew. zlecania badań. Czyli polska służba zdrowia wypisz wymaluj… ;)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.