Na trzezwo ciezlo mi przebic 140/90
Predzej juz spada na np 80/50
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
175/110, puls 130
Na co dzień mam coś ok. 120/75, nie pamiętam dokładnie, ale wiem, że jest w normie - nie zdarzają mi się "skoki".
taurinnn pisze:Aktualizacja: puls 231 (bez tętna), z miesiąc temu. Torsade de pointes.
Najwyższe ciśnienie, jakie pamiętam, to 190/110 i 163/139. Najwyższe tętno: 170 podczas trzepotania przedsionków.
11 czerwca 2026serotoninowy pisze: Kocham gabajeby i chuj jestem GABA wrakiem, prega 2 dzień wjeżdża wyśmienicie na wyzerowanej tolerce 750mg i z 5 kaw, a teraz chillout wyrwałem 4 żywce na promce, ale bym się napił giebla
Objawy przed? Często nie ma żadnych. U mnie za pierwszym razem również nie było właściwie żadnych, tylko na minutę (lub mniej) przed odcięciem - gwałtowny spadek ciśnienia, mroczki przed oczami, silne kołatanie serca i duszność. Za drugim razem torsade de pointes dostałam po prostu w trakcie napadu tężyczki.
Rokowania? Przeżycie wynosi około 45%, w warunkach pozaszpitalnych - często zaledwie kilka… (brak wiedzy i świadomości w społeczeństwie pokutuje…). Mi samej nic konkretnego nigdy nie mówiono na ten temat, oprócz mieszania w leczeniu i ew. zlecania badań. Czyli polska służba zdrowia wypisz wymaluj… ;)
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści
W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.