Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Zmieniam psychiatrę.
Tym razem na NFZ
14 lutego 2019cosmo6 pisze: Mam pewien problem dotyczący bezsenności. Od jakichś 7 dni bardzo ciężko jest mi normalnie zasnąć. Jeszcze niedawno spałem normalnie bez wybudzania się w nocy po kilka razy bez przyczyny oraz mogłem się 'ululać' w dosłownie 5 minut. Próbowałem wszystkiego. Od zmęczenia się przed snem (bieganie) po jakieś tabletki ziołowe. Powoli mam tego dosyć z racji tego iż pracuje i moja koncentracja jest bardzo słaba. Czy psychol lub lekarz rodzinny wypisałby JAKIEKOLWIEK benzo na te stany? Nie interesuje mnie działanie rekreacyjne gdyż akurat nie mam czasu na takie zabawy. Boje się że zapłacę 100zl za wizytę i dostanę jakieś kurwa antydepresanty czy ki chuj (kiedyś dostałem na bezsenność jakieś gówno).
14 lutego 2019koneserdzemu pisze: Jakie benzo rc wg was najbardziej opłacalne do okolo 3-4 tygodniowego używania? Tolerancja zerowa
@rooney źli lekarze, bo nie chcą dać komuś kto jest alkoholikiem leków z grupy, dzięki której często wpada się w uzależnienie krzyżowe? Zastanów się czy rzeczywiście chcesz się leczyć na to co ci dolega. Ja po półtora roku dalej nie znalazłem takiego leku, który byłby dla mnie dobry. Trzeba być po prostu cierpliwym.
Tymczasem klorazepat sprawdza się dobrze, może lekarka miała rację, że będzie lepsze od pregalby. Miałem obawy co do wjebania się znów w benzo, ale te jest zbyt słabe a przy okazji dobrze działa na lęki. W ogóle nie ma takiej ochoty na benzo na każdą okazję, jak było z klonazepamem.
PS chodzi mi mniej więcej o działanie przeciwlękowe, uspokajające, czilujące
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.