...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 15 / 3 / 0
hej

od jutra zaczynam domowe odtrucie. Mam 150 syropu i mam zamiar zaczynajac od 20 zejsc do zera i raz na zawsze skonczyc ta szarpanine z opiatami
rozpisalem sobie to w ten sposob:

01. 15 10 (by sie nasaczyc)
02. 15 5
03. 15
04. 10
05. 10
06. 7
07. 7
08. 5
09. 5
10. 2

do tego mam listek Hypnogenu w razie problemow ze snem. na pewno po wyzerowaniu przez kilka dni bede musial sie wspomagac jeszcze czyms nasennym.
Powiedzcie prosze czy moj plan ma sens i czy ktos juz cos takiego robil i z jakimi efektami (mam nadzieje, ze z sukcesami).
Z gory dziekuje za wszelkie rady i sugestie.
  • 12439 / 2419 / 0
Sukces / porażka nie leżą w dawkowaniu metadonu, czy wspomaganiu się lekami nasennymi : )
  • 1678 / 265 / 0
A ile byłeś w ciągu i na czym?
Największy przegryw na forum
  • 15 / 3 / 0
po 14 latach abstynencji teraz ciag 2 miesiace.. poczatkowo cwiatka ostatni tydzien pol helupy palonej :/
  • 443 / 54 / 0
Z dobry nastawieniem może Ci się udać. Dobrze rozpisane jest. Nie bierz żadnych klonów bo to największe ścierwo jest. Gorsze niż hel. Z tego wyjść to dopiero jest sztuka prawie niemożliwa.
  • 15 / 3 / 0
dzieki !!! jak narazie jest ok... poza poceniem sie nocy brak pozostalych objawow.. no i mega klopoty ze spaniem..
ale jestem dobrej mysli.. musi sie udac ! co do klonow - dzieki za rade.. zawsze mialem do tego dokladnie takie nastawienie..
  • 443 / 54 / 0
Kłopoty ze snem to normalna rzecz więc spokojnie. Ten problem utrzymuje się najdłużej więc trzeba to przeczekać i przetrwać. Mniej więcej miesiąc do 2 miesięcy kłopoty ze snem będą. Jeśli nadal będziesz czysty to wszystko wróci do normy. A potem już pozostaje tylko mieć mocną psychikę bo objawów fizycznych już nie uświadczysz :-) i dopiero wtedy zaczyna się konkretna walka. Głowa-psychika tutaj jest "pies pogrzebany". Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie.
  • 568 / 3 / 0
Moge zapytać jak to się stało, że po 14 LATACH niebrania wróciłeś do tego dziadostwa? I że w ogóle po 2 miesiecznym ciagu masz tak silnego skreta ze potrzebujesz metadonu?

Pamietaj kilka spraw, po pierwsze masz już doświadczenie i zasoby psychologiczne związane z życiem bez narkotyków, wykorzystaj to doświadczenie i to czego nauczyły Cie lata terapii. Po drugie pamiętaj, że to, że nie czujesz głodu to zasługa metadonu i jak jego działąnie zejdzie to głodzisko się pojawi, możesz pod sam koniec pobrać troche bupry zeby tzw. "craving" nie uderzyło Cie ze zdwojona siła pod koniec detoksu.

Co do bezno to możesz sie nim wspomagać, do uzaleznienia od tego typu substancji trzeba mieć predyspozycje (ja np. zupełnie nie kumam co ludzie w tym widzą) i mają one stosunkowo niski współczynnik nawrotów po wyleczeniu w porównaniu do innych narkotyków.

Powodzenia!
  • 15 / 3 / 0
Witam

Dzieki za wsparcie i cieple slowa.. Co do powrotu do nalogu.. jakies dwa lata temu posypalo mi sie wiele spraw osobistych i znalazlem "wsparcie" w kokainie, ktora wczesniej co jakis czas przyjmowalem "rekreacyjnie" do nosa.. jednak dwa lata temu gdy wszystko mi sie pospyalo potrzebowalem czegos co mi "pomoze"..
i pojawil sie "doskonaly" pomysl, ktoremu na imie Crack.. poltorej roku ciagu, ktory zniszczyl mnie kompletnie.. psychicznie, fizycznie i finansowo.
Ucieklem do osrodka na 3 miesiace.. wrocilem i tu blad.. caly czas czegos mi brakowalo.. balem sie znowu siegnac po Cracka wiec wpadlem na "doskonaly" pomysl by zapalic helu.. przeciez wiem jak sie nie wkopac... i za chwile bylem juz w ciagu..
Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze nie dajac sobie rady w zyciu jedynym pomyslem na przycmienie go jest oduzenie sie..
Dobra koniec uzalania sie nad soba.. kolejna proba powrotu do normalnosci.. w koncu przez 12 lat mi sie udawalo.. jest tylko jeden problem - kazdy nastepny ciag jest o wiele ciezszy niz poprzedni, ale tez jest nadzieja bo kiedys sie juz udalo.
Jeszcze raz bardzo dziekuje za wsparcie.. uciekam dalej walczyc o normalnosc.. zaraz koncze moj detox na syropie i tutaj pytanie... o Bupre - nie wiem co to jest.. moglbym prosic o wiecej informacji.. ?

Pozdrawiam i zycze wszystkim sily!
  • 15 / 3 / 0
no i koniec - polecam kazdemu
na poczatku lekkie pocenie w nocy i drobne klopoty z zasnieciem.. na 4 dzien cisnienie, ktore wystarczy przeczekac, zajac sie czyms innym i sie nie zlamac
jezeli chodzi o strone fizyczna - zero.. po wyzerowaniu lekki problem ze snem, ktory da sie zwalczyc mala iloscia hypnogenu..
teraz tylko wytrwac.. :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.