Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
Elizameth pisze:To gdzie Ty ten plaster BB sobie przykleiłaś, skoro przebił się przez H ? Aż niewiarygodnie brzmi.
awzan1@hush.com
Bunondol nadaje się świetnie do redukcji dawek (właśnie ze względu na niską zawartość bup w 1 tabletce).
Nie wiem, na jakiej jesteś teraz dawce. W przypadku plastrów to zapewne za każdym razem przyjmowałeś inaczej itp. Załóżmy, że jesteś na 8mg / doba.
1. Możesz śmiało od razu zredukować do 4mg lub nawet mniej (do dawki, która utrzymuje Cię bez żadnych objawów skręta)
2. Redukuj bardzo powoli - z doświadczenia swojego / innych / opinii kumatych lekarzy wiem, że tylko powolna, ale konsekwentna redukcja może się udać.
3. Jak już zejdziesz do bardzo małej dawki (0,4mg lub mniej) - bierz ją minimum 10 dni. Bup ma długi okres półtrwania i potrzeba czasu, by Twój organizm był "nasiąknięty" jak najmniejszą dawką.
4. Być może to co napisałem, to dla Ciebie żadna nowość. Nie śledziłem Twoich postów i nie wiem, jakie jest Twoje doświadczenie / wiedza.
5. Powodzenia : )
Ten temat był już poruszany ale sytuacja kiedy będąc na substytucji buprą mamy wypadek jest nieciekawa. Podanie hydromorfonu jest jedną z niewielu możliwości zniesienia bólu ale w Polsce nie jest używany w lecznictwie. Pomyślcie czasem o tym bo można później mocno cierpieć. Może wie ktoś jak to wtedy wygląda w Polsce? Mamy np. otwarte złamanie, jesteśmy przytomni i mówimy buprenorfinie ratownikom. Co dalej?
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.