A to że jest społeczne przyzwolenie nie powoduje, że alkohol to nie narkotyk. Po prostu o tym się głośno nie mówi i tyla.
Nikt nie powie, że się mylisz, w myślach przytaknie i widać jak dreszcze strachu przechodzą. OCzywiście na głos mało kto przytaknie, ale ta satysfakcja
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
YALA!
edit: wyjebane, niech sobie tak myślą, ale niech mnie nie mieszają w swoje bzdury. A mieszają pierdoląc, że ćpanie takie a takie, podczas gdy picie jest takie zajebiste
* No może poza tym, że Święta Manihuara to lekarstwo (ale o tym proszę nie w tym wątku ;) )
Uświadomiłem też sobie że odpisuję ludziom na posty we wszystkich działach i wiem co mówię odnośnie problematycznej substancji bo wszystkie po kolei przedawkowałem i nie obce są mi efekty uboczne. Przejebane :-(
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.