Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Jaka jest dawka minimalna? ( w sztukach)
Fotki?
Najjlepsze jest to że kiedyś nie znajdując jeszcze lancetowatych, zebralem te czeskie i WYWALIŁEM po niezidentyfikowaniu jako lancetowate!!
-edit-
affaire pisze:[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
-edit-
[ external image ]
[ external image ]
Te na moich zdjęciach to nie są na 100% łysiczki czeskie.
Ale czeskie widywałem, blisko miejsca gdzie robiłem powyższe foto. Pewność mam ze względu na występowanie, podobieństwo wilgotnych do tych z pierwszych zdjęć topicku i podobieństwo do lancetek. Są większe, mniej spiczaste, łodygi również poskręcane, białe, połyskliwe jedwabiście, ale łamliwe. Nie pamiętam przebarwiania na niebiesko, zrobię próbę z octem, pytanie czy to prawda?
W ogóle znalazłam też tam jakieś dziwadło, nie widziałam nigdy w życiu takiego grzyba. Były koloru niebieskiego, małe w sumie wyglądały podobnie do małych łysic ale rosną zdecydowanie większe. Rosły sobie całą rodzinką i były pokryte grubą warstwą jakiegoś przezroczystego śluzu. Słyszałam, że ktoś je jadł i miał dobrą banię ale "dziwną" ale nie wiem czy to prawda. Wiecie coś o tym cholerstwie?
maryuana pisze:Chyba mam trochę takich w zwykłych łysicach... Normalnie wyglądają tylko mają jasne blaszki, nawet nie wiedziałam, że to coś innego... Na tej samej łące rosły.
W ogóle znalazłam też tam jakieś dziwadło, nie widziałam nigdy w życiu takiego grzyba. Były koloru niebieskiego, małe w sumie wyglądały podobnie do małych łysic ale rosną zdecydowanie większe. Rosły sobie całą rodzinką i były pokryte grubą warstwą jakiegoś przezroczystego śluzu. Słyszałam, że ktoś je jadł i miał dobrą banię ale "dziwną" ale nie wiem czy to prawda. Wiecie coś o tym cholerstwie?
..::Abli::.. napisał(a):
Z kolei doszły mnie słuchy, że Pierścieniak grynszpanowy wykazuje zdecydowane działanie psychoaktywne? Czy to prawda?
W ksiazce "psilocybin mushrooms of the world" Paula Stametsa autor pisze ze gatunek ten
podejzewany jest o aktywnosc ale niepotwierdzily tego analizy oraz ze zna ludzi ktozy jedli te grzyby bez zadnych efektow.
P.S przydalo by sie chyba przeniesc do innego tematu.
to najprawdopodobniej wiec ten szroom ;)
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?
Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.