Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Jaka jest dawka minimalna? ( w sztukach)
Fotki?
Najjlepsze jest to że kiedyś nie znajdując jeszcze lancetowatych, zebralem te czeskie i WYWALIŁEM po niezidentyfikowaniu jako lancetowate!!
-edit-
affaire pisze:[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
-edit-
[ external image ]
[ external image ]
Te na moich zdjęciach to nie są na 100% łysiczki czeskie.
Ale czeskie widywałem, blisko miejsca gdzie robiłem powyższe foto. Pewność mam ze względu na występowanie, podobieństwo wilgotnych do tych z pierwszych zdjęć topicku i podobieństwo do lancetek. Są większe, mniej spiczaste, łodygi również poskręcane, białe, połyskliwe jedwabiście, ale łamliwe. Nie pamiętam przebarwiania na niebiesko, zrobię próbę z octem, pytanie czy to prawda?
W ogóle znalazłam też tam jakieś dziwadło, nie widziałam nigdy w życiu takiego grzyba. Były koloru niebieskiego, małe w sumie wyglądały podobnie do małych łysic ale rosną zdecydowanie większe. Rosły sobie całą rodzinką i były pokryte grubą warstwą jakiegoś przezroczystego śluzu. Słyszałam, że ktoś je jadł i miał dobrą banię ale "dziwną" ale nie wiem czy to prawda. Wiecie coś o tym cholerstwie?
maryuana pisze:Chyba mam trochę takich w zwykłych łysicach... Normalnie wyglądają tylko mają jasne blaszki, nawet nie wiedziałam, że to coś innego... Na tej samej łące rosły.
W ogóle znalazłam też tam jakieś dziwadło, nie widziałam nigdy w życiu takiego grzyba. Były koloru niebieskiego, małe w sumie wyglądały podobnie do małych łysic ale rosną zdecydowanie większe. Rosły sobie całą rodzinką i były pokryte grubą warstwą jakiegoś przezroczystego śluzu. Słyszałam, że ktoś je jadł i miał dobrą banię ale "dziwną" ale nie wiem czy to prawda. Wiecie coś o tym cholerstwie?
..::Abli::.. napisał(a):
Z kolei doszły mnie słuchy, że Pierścieniak grynszpanowy wykazuje zdecydowane działanie psychoaktywne? Czy to prawda?
W ksiazce "psilocybin mushrooms of the world" Paula Stametsa autor pisze ze gatunek ten
podejzewany jest o aktywnosc ale niepotwierdzily tego analizy oraz ze zna ludzi ktozy jedli te grzyby bez zadnych efektow.
P.S przydalo by sie chyba przeniesc do innego tematu.
to najprawdopodobniej wiec ten szroom ;)
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.