Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Jaka jest dawka minimalna? ( w sztukach)
Fotki?
Najjlepsze jest to że kiedyś nie znajdując jeszcze lancetowatych, zebralem te czeskie i WYWALIŁEM po niezidentyfikowaniu jako lancetowate!!
-edit-
affaire pisze:[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
-edit-
[ external image ]
[ external image ]
Te na moich zdjęciach to nie są na 100% łysiczki czeskie.
Ale czeskie widywałem, blisko miejsca gdzie robiłem powyższe foto. Pewność mam ze względu na występowanie, podobieństwo wilgotnych do tych z pierwszych zdjęć topicku i podobieństwo do lancetek. Są większe, mniej spiczaste, łodygi również poskręcane, białe, połyskliwe jedwabiście, ale łamliwe. Nie pamiętam przebarwiania na niebiesko, zrobię próbę z octem, pytanie czy to prawda?
W ogóle znalazłam też tam jakieś dziwadło, nie widziałam nigdy w życiu takiego grzyba. Były koloru niebieskiego, małe w sumie wyglądały podobnie do małych łysic ale rosną zdecydowanie większe. Rosły sobie całą rodzinką i były pokryte grubą warstwą jakiegoś przezroczystego śluzu. Słyszałam, że ktoś je jadł i miał dobrą banię ale "dziwną" ale nie wiem czy to prawda. Wiecie coś o tym cholerstwie?
maryuana pisze:Chyba mam trochę takich w zwykłych łysicach... Normalnie wyglądają tylko mają jasne blaszki, nawet nie wiedziałam, że to coś innego... Na tej samej łące rosły.
W ogóle znalazłam też tam jakieś dziwadło, nie widziałam nigdy w życiu takiego grzyba. Były koloru niebieskiego, małe w sumie wyglądały podobnie do małych łysic ale rosną zdecydowanie większe. Rosły sobie całą rodzinką i były pokryte grubą warstwą jakiegoś przezroczystego śluzu. Słyszałam, że ktoś je jadł i miał dobrą banię ale "dziwną" ale nie wiem czy to prawda. Wiecie coś o tym cholerstwie?
..::Abli::.. napisał(a):
Z kolei doszły mnie słuchy, że Pierścieniak grynszpanowy wykazuje zdecydowane działanie psychoaktywne? Czy to prawda?
W ksiazce "psilocybin mushrooms of the world" Paula Stametsa autor pisze ze gatunek ten
podejzewany jest o aktywnosc ale niepotwierdzily tego analizy oraz ze zna ludzi ktozy jedli te grzyby bez zadnych efektow.
P.S przydalo by sie chyba przeniesc do innego tematu.
to najprawdopodobniej wiec ten szroom ;)
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.