Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 585 / 52 / 0
Nie wiem po co się łudzisz że odstawisz to redukując dawki i jedząc klony (notabene chyba najgorsze chyba znieczulenie do odstawiania, bo dokładnie ten sam efekt miałem, wpierdalałem i klony i gibla równocześnie i jedynie chęć na jeszcze więcej rosła. Jeśli już to benzo tylko jakieś typowo nasenne żeby móc spać w dzień w dzień albo hardcore dwa trzy dni bez niczego, albo pregabalin, który wg mnie jest jedynym naprawdę pomagającym lekiem podczas rzucania. Zabierając się do odstawienia nie można mieć gibla w zasięgu ręki, bo prędzej czy później pękniesz i walniesz sobie dwójeczkę i masz już z górki w dół z powrotem . Ja wypierdalałem wszystkie strzykawki, butelki itp gadżety giblowe, bez całkowitego odcięcia z tym szitem i wszystkim z nim związanym np znajomymi którzy nadal piją, nie widzę możliwości odstawienia, bo wcześniej czy później traficz do nich żeby raz się napić i nim się obejżysz już masz litra w szafce :-P
  • 145 / 2 / 0
benzo jak brać to bez zapasu GBL bo to zajebisty mix jest, benzo likwiduje nieprzyjemne efekty jak się bierze G w ciągu(zmęczenie i płytki sen,).
tylko jak się kończy ciąg G to pierwsza noc najgorsza wtedy benzo i przespać, dalej to już będzie lepiej a antydepresanty(nie dane mi było spróbować) pewnie po miesiącu się polepsza stan ale GBL jest od nich lepszy z forum można wywnioskować %-D
  • 113 / 1 / 0
Jak odstawiam GBLa co jakiś czas ( przerywany kilkoma dniami ciąg ponad roczny - ostatnia przerwa miesiąc) to tylko na klonie. Ale byłam uzależniona od klona przez kilka lat i dzięki GBLowi udało mi się klona rzucić, a jak chce rzucić GBL to znowu klon i tak w kółko.
  • 1180 / 5 / 0
Z opisywanego przeze mnie ciągu wyszedłem, ale co z tego jak miałem po nim jeszcze 3: jeden 2 tygodniowy, 2-gi też dwu-tygodniowy, natomiast 3-ci i zarazem ostatni był najkrótszy-tylko 5 dni.

Ze wszystkich wyszedłem wrzucając duże dawki klonów, czasami, ale rzadko zapijając alkoholem.
Ale co z tego, jak fizycznie już wyjdę (u mnie zawsze najgorszy jest 1-wszy i 2-gi dzień, potem już praktycznie bezboleśnie) to rozpoczyna się domaganie się psychiki o dawkę gbla.

Aktualnie nie piję już 4-ty tydzień i mam sie całkiem dobrze, dzięki chlorprothixenowi - który dosyć skutecznie eliminuje głód fazy. Także polecam. Ale i tak za ileś tam dni znów zaopatrzę się w gbla tak, żeby było na imprezy i wrzucanie rekreacyjne, a nie 24/7.
  • 56 / 1 / 0
U mnie Elicea daje radę ale na efekty się czeka w moim przypadku około miesiąca.
  • 106 / 9 / 0
Mirtrazapina + alprazolam zdał u mnie egzamin po kliku tygodniowym ciągu 24/7. Sam alprazolam usidlał mnie w łóżku. Miałem halucynacje słuchowe i inne nieprzyjemne objawy. W nocy spałem bardzo płytkim snem. Właściwie leżałem w łóżku. Po dwóch bezsennych nocach wieczorem zażyłem 15 mirtrazapiny. Zaowocowało to normalnym 10 godzinnym snem. Na drugi dzień czułem się o niebo lepiej. Dalsze brani mirty niwelowało skutki odstawienie giebla do tego stopnia, że mogłem odstawić aplrę :-)
"Przyszłość zaczyna się dziś, nie jutro."
  • 19 / / 0
Benzo to chyba tylko do odstawiania GBL, bo na dluzsza mete to kolejne uzaleznienie do kolekcji.
Ciag okolo czteroletni 24/7 przerwalem dopiero na dluzej niz kilka dni, w tym roku, ponad pol roku abstynencji. Fizycznie potrzebowalem okolo 2-3miesiecy, zeby jako tako przywrocic rownowage (w sumie nawet i po pol roku bez GBL nadal odczuwalem jego odstawienie typu drzenie rak, skoki cisnienia, nadmierna potliwosc). Psychicznie zaciekawie to niewyglada, o ile napady leku i tego typu objawy wystepujace zaraz po odstawieniu, po kilku miesiacach pojawialy sie sporadycznie i nie byly juz tak silne gorsza rzecz ze niezmiernie trudno jest nauczyc sie czerpac jakas przyjemnosc i radosc z trzezwego zycia. Nie wiem czy to zasluga samego G czy tez stymulantow ktore jednoczesnie przez te kilka lat bralem w podobnym ciagu, ale jedyne co poza praca jestem w stanie robic to spac, jakakolwiek aktywnosc jest wysilkiem.
Od jakis 2 lat kiedy bylem juz swiadomy swojego wjebania, probowalem znalesc cos pomoze zerwac z ciagiem i depresja powstajaca w miejscu gdzie brakowalo gibla. Na wlasna reke "leczylem" sie czym tylko sie dalo, (pregabalin, bupropion, selegilina, mirtazapina, mianseryna, tianeptyne, mase nootropow wszelakich, metylfenidat, Modafinil i grom wie co jeszcze) Ostatnie pol na trzezwo bez wiekszych sukcesow juz pod "opieka" lekarska nadal walcze z depresja. Do pharmindexu dolaczyly fluoksetyna i wenlafaksyna, z mizernymi efektami raczej :/ Poki co ponownie od kilku miesiecy podpijam GBL i podkrecam sie do ajkiegokolwiek dzialania stymulantami (poki co po kazdej butli 250-600m i wiekszym pakiecie stym robie przerwe okolo miesieczna, ale wiem ze to chuja warte rozwiazanie i powrot do cigu jest coraz blizej). W najblizszym okresie planuje stymulanty zastapic modafinilem z jakims piracetamem, ten zestaw jako taki daje jeszcze rade, gorzej ze jeszcze cos bezposrednio antydepresyjnego w miejsce gibla by sie przydalo, ale nie wiem co by to mialo byc :(
Uwaga! Użytkownik pluszowy_berserker nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 106 / 9 / 0
Hmmm... może spróbuj agonistów dopaminergicznych, np. ropinirolu, piribedilu. Jak zakończę zupełnie cug to będę testował piribedil+trittico+escitalopram. Dam znać czy to jest to.
"Przyszłość zaczyna się dziś, nie jutro."
  • 5 / / 0
jakie witaminy brać czy coś dostępnego w aptece żeby czuć się w miarę dobrze po jego odstawieniu z ciągu??
  • 1174 / 21 / 15
5-htp, dziurawiec, zdrowa dieta, ruch, piwo, kompleks witamin.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.