Szukanie po omacku leku na niezdjagnozowana chorobe to slaby pomysl szczegolnie ze wiekszosc moze Ciebie wjebac w niezle gowno na dluzsza mete.
To ja bym mogl powiedziec ze lecze sie ostatnie 15lat medyczna marichuana tylko nie wiem na co :D
Dobra, mniejsza ma dniach wrzucę materiały które tam były. Dobrze ze o tym piszesz. To bardzo ważne chociaż myślałem ze raczej wszyscy o tym wiedza jak stwierdził nero : /
Chociaż LSD właśnie używam głównie po to by się nacpac, THC właściwie tez to wszystkie opiaty benzodiazepiny i ogólnie wyciszacze pozwalają normalnie funkcjonować mimo aspergera. Zawsze mogę być trzeźwy (ostatnio cały czas jestem) ale jak długo... do dupy z takim życiem. Lub według zaleceń lekaza brać RANO 500 mg kwetiapiny. Strasznie muli ale jest fajnie. Problemem jest to ze nie mogę całe życie się leczyć opio nawet jeśli po rocznym ciągu wystarcza tylko 5 mg diazepamu.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.