Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 761 / 11 / 0
Jak wygląda kwestia wchłaniania tramadolu podanego per-rectum, chodzi mi głównie o Tramal w kroplach?? Więcej niż per-oral, jeśli tak to czy jest to odczuwalne, szybciej się wchłania, jest jakiś wjazd.?
Wiem, że eksperymenty z kroplami po kablach nie są opłacalne, a co najwyżej bolesne, zresztą mam awersję do igieł, także jak już miałbym się przełamać to dla czegoś co daje zajebisty wjazd (planuje kota), ale jak wygląda kwestia tej drogi podania?? Wiem, że to mało chlubny sposób ćpania, ale podzielcie się swoimi spostrzeżeniami.
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2017 przez Thirteen, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana nazwy tematu.
  • 634 / 3 / 0
Skoro po kablach nie ma lepszego efektu niż oral, to tutaj będzie podobnie.. co najwyżej chwilę szybsze wejście idąc drogą dedukcji.
Ale dajmy się komuś obeznanemu wypowiedzieć ;)
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1196 / 10 / 0
dostepnosc via oral okolo 70-78%. I.v 100%, wiec dozylnie musi kopac mocniej. Sam odczuwalem roznice.

A per rectum pewnie podobnie jak przy oralu.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1959 / 55 / 0
Per rectum ma biodostępność 78%.

- http://rx-s.net/weblog/more/tramadol/
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2011 przez Thirteen, łącznie zmieniany 1 raz.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 17 / / 0
Przepraszam, że odkopuję, ale musiałbym założyć wątek o tej samej nazwie, więc myślę, że nie ma sensu.
Tramal p.r - z tym, że nie w kroplach, a tabletkach. Wpadłem na taki przepis.
0. Bierzemy 5mg diazepamu / 1 mg klonazepamu / 0.5 mg alprazolamu.
1. Kruszymy tabletki na jebany pył.
2. Rozpuszczamy w 20 ml wody o temp ok 20st C.
3. Wkładamy do strzykawki (50ml lub 20ml) chusteczki w celu zrobienia filtra.
4. Filtrujemy masę tabletkową.
5. Otrzymany roztwór podajemy p.r lub p.o .

Co o tym myślicie? Będzie kopało? Wg mnie to miły i bezpieczny przepis.
Nie zwiększamy dawki opio, bez powodu, ciągle poszukujemy tego efektu jaki był na początku, jednak nigdy go już nie osiągniemy, więc dajmy sobie spokój...
  • 1959 / 55 / 0
Poza tym, że wymieniłeś benzodiazepiny nierozpuszczalne we wodzie to wszystko ok... ;-) .
20ml wody to przesada. 5ml starczy, woda najlepiej gorąca. Filtrujesz przez cienką warstwę filtru strzykawkowego zrobionego z waty bądź chusteczki.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 17 / / 0
Przepraszam, nie sprecyzowalem - benzo miałem zamiar podać p.o. Spróbowałem to zrobić i tramal retard 100 ciężko się rozpuszcza tabletki zmieniają się w jakąś śliską i kleistą maź. Przy cieplejszej wodzie jest trochę lepiej, ale wciąż. Czy może ktoś wie, czy tramadol jest już wtedy rozpuszczony w wodzie, a maź to tylko masa tabletkowa, czy to właśnie w niej wciąż znajduje się tramadol?
Nie zwiększamy dawki opio, bez powodu, ciągle poszukujemy tego efektu jaki był na początku, jednak nigdy go już nie osiągniemy, więc dajmy sobie spokój...
  • 520 / 8 / 0
Podpinam się. Czy taki kisiel z Tramalów 100 RETARDÓW można już walić w doopke? Jeśli tak to jakie proporcję wody na 1 g tramadolu i czy wystarczy zrobić porządną koopę (najlepiej chyba z rana ???) czy jednak lepiej warto się trochę pomęczyć z lewatywą?
  • 2878 / 21 / 0
redmag, retardy tramca przerabiasz tak samo jak mst - poczytaj o tym w dziale morfina, znajdziesz pełne instrukcje.
pozdrawiam

papier, żelazko i jedziesz z tym woskiem.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 520 / 8 / 0
Ile centów wody na 1 g Tramalu retard do podania per rectum (szukałem, nigdzie nie ma)? Kwasek też dawać?
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.