chusajn pisze:[...] ani żadna inna substancja nie działa w ten sposób [...]
ps.surveilled lepiej sie nie wypowiadac w tym temacie bo to jest strasznie głupi temat,nie warto,bo "ludzie" się stresuja ;-) nie ale tak powaznie to dobrze to napisałes,to tak jak by non stop w jednej pompce podawac sobie małe dawki LSD lub LSA,helu,Metha,troszke koki,moze własnie jakies ketony i beta blokery,do tego jakis clonik,i odpowiednio dopasowane proporcje,brac to kilka miesięcy a potem odstawic na sucho :scared:
Dzięki za inteligentną sugestię, szczęśliwie nie potrzebuję żadnych regulatorów nastroju, po prostu jestem wyczulony na naiwność.
Podaj zrodla swoich informacji. Te dane procentowe odnosza sie do masy, powierzchni, objetosci, czy czego? Co do NZT to moim zdaniem do opisu najbardziej pasuje metamfetamina
Jest kilka teorii. 12,6 %, 10%, 15%, 20% (20 % to z filmu wyciągnąłem bo o tym nie słyszałem).
10% to ludzie kiedyś używali. Na przełomie 19 20 wieku zaczeła się rewolucja wykorzystanie skoczyło do 12,6%.
PS: Sprawdź czy nie wsadziłeś dziecka do mikrofalówki
edit: Nim ktoś mi zarzuci krytykę niepewnych stron i podawanie linku do Wikipedii - w tym artykule są poważne przypisy, według których można sobie dalej weryfikować czy to mit czy nie.
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?