Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 559 / 2
Dlaczego odczuwasz bolesne wytryski? Ja nigdy nie miałem bolesnych wytrysków zawsze miałem z chęcią i z humorem czasami nawet dwa razy pod rząd.

Mówię ci zmień se te dulo na faksynę zagadaj do lekarza na temat węgla faksyny czy węgla-faksyna to nie byłby dobry dobre rozwiązanie.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 140 / 11 / 0
Schodził ktoś z duloksetyny 120mg cold turkey? Da się zrobić? Ewentualnie mogę pregabaliną sie ratować.
  • 978 / 181 / 0
@SAIGRY może pomyśl nad redukcja dawek?Ja z 60mg zszedłem cold turkey i miałem miesięczny terror.Gdyby nie klonazepam/pregabalina to albo bym wrócił do dulo albo coś sobie zrobił.
  • 157 / 20 / 1
02 stycznia 2023SAIGRY pisze:
Schodził ktoś z duloksetyny 120mg cold turkey? Da się zrobić? Ewentualnie mogę pregabaliną sie ratować.
Powodzenia. Po co chcesz to zrobić? Schodź co 7,5 mg co minimum tydzień, a najlepiej dłużej.
  • 140 / 11 / 0
@Maciejj
@tajemniczy25

Mam same 60mg w kapsułkach, wagi jubilerskiej nie mam, żeby o tak niskie wartości zmniejszać dawki.
Zejdę do 60mg, a dopiero później cold turkey jeśli tak ciężko jest.
  • 157 / 20 / 1
@SAIGRY duloksetyna jest w kapsułkach dojelitowych i środku powinieneś mieć peletki o wartości 7,5 mg. Wyjmujesz jedną, bierzesz tydzień lub dwa, następnie wyjmujesz dwie i tak dalej aż do zejścia. Jeśli jakimś cudem masz proszek, to ogarnij sobie Dulofor (15 zł za 30 tab. 30 mg/30 zł za 30 tab. 60 mg) który na pewno ma peletki 7,5 mg w środku.
Nie rób żadnego cold turkey, jeśli nie chcesz się czuć jak gówno. Ja schodziłem co 7,5 mg co tydzień i to dwukrotnie. Za pierwszym razem po miesiącu musiałem i tak wrócić, bo wpadłem w ogromny dół przez to, a za drugim razem udało się zejść i nie wrócić, ale i tak nie obyło się bez nieprzyjemności. Powodzenia w cold turkey, rób co uważasz. ;)
  • 135 / 39 / 0
@Maciejj chyba, że jest to np. Duloxetine Zentiva, wtedy są tam takie maleńkie peletki i jest ich mnóstwo. Niemniej jednak ja dzieliłam je na oko przy zejściu i jakoś poszło. Z 60mg, a tyle brałam, nie odważyłabym się zejść od razu. Same brain zapisy i parestezje doprowadziłyby mnie do szału (wiem bo pojawiały się nawet przy pominięciu dawki).
  • 4965 / 871 / 0
Ja odstawiałem 150mg wenlafaksyny cold turkey to brain zapsy były co 2 sekundy, myślałem że mnie popierdoli xd to było najgorsze. Reszta do przeżycia. Duloksetyna ponoc silniejsza wiec powodzenia xd
  • 1 / / 0
02 stycznia 2023SAIGRY pisze:
Mi duloksetyna pomogła już pierwszym tygodniu brania, tzn zauważyłam istotne polepszenie w codziennym funkcjonowaniu. Biorę od 10 miesięcy
  • 140 / 11 / 0
@calmness
U mnie tak samo, pierwszy dzień dawka 30mg tyle siły do życia mi dodała, samopoczucie też się polepszyła.Najgorsze tylko te uboki przez pierwszy miesiąc.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.