Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 640 / 7 / 0
Co mi doradzicie? Jakieś jogurty,dużo mleka? 8-(
  • 3127 / 27 / 0
Nie ćpać.
High, how are you?
  • 640 / 7 / 0
chusajn pisze:
Nie ćpać.
Łatwo powiedzieć panie chusajn.Kiedy ja chce ćpać i robić to w miare bezpiecznie.Przecież tak też sie da.
  • 1530 / 9 / 0
sieka pisze:
Co mi doradzicie? Jakieś jogurty,dużo mleka? 8-(
Dobre pytanie. Sam nadużywam browara to staram się dużo kefiru pić. Przynajmniej jeden na dzień z rana. Teraz mam dostęp do swojskiego mleka to sam mi się robi jak mleko trochę postoi. I właśnie samo mleko chyba nie ma tych właściwości, a dopiero przetwory. Mleko pijałem na zgagę i czasem jak było ciężko. Do tego krople miętowe. edit: choć żołądkowe o wiele lepsze. Można pić sodę, ale to już nie jest zdrowe. Ojciec ma podobne problemy to mu czasem jakąś tabletkę podpierdolę ;) Ogólnie to już chyba był taki temat, albo offtop w jakimś temacie. Pamiętam, że ludzie polecali jeszcze siemię lniane jako osłonkę i jako lek. Piłem, pomaga. Jednak na paczce jest napisane, że jak problem nie przejdzie po jakimś czasie to należy zgłosić się do lekarza. Nie wiem czy można to cały czas stosować profilaktycznie, ale chyba tak.
Ostatnio zmieniony 02 września 2011 przez John Stuart Mill, łącznie zmieniany 1 raz.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 640 / 7 / 0
Napoje energetyzujące po benzozach racej nie zmienią nic w tej materii.Mam takie wrażenie że jak zażucam tigera to mam chuja zbenzodiazepinowej fazy bo pobudza nerwy a mi zależy na czilu.
  • 1026 / 31 / 0
Tak, jak pisze JSM - +jakieś leki osłonowe, duże tego jest w aptekach, farmaceutka doradzi. Samo mleko możesz sobie odpuścić. Polecam jogurciki.
  • 641 / 16 / 0
Siemię lniane, soda oczyszczona (if zgaga or nadkwaśność == true), sylimaryna (nie tylko na wątrobę), korzeń kozłka (działa rozkurczowo), skopolamina (w nagłych stanach skurczowych), korzeń lukrecji, jeśli wrzody nalewka lub odwar z żywokostu (działa powlekająco), w bardzo ostrych stanach (niektórych to zaskoczy ale ręczę że pomoże) ostre papryczki (kapsaicyna), znowu zaszokuję - sok z cytryny w wielu przypadkach pomoże (zwłaszcza jeśli zgaga, nadkwaśność itp są powodami), bardzo skutecznie działa herbatka z rumianku połączona z miętą i melisą. Ale musisz opisać co dokładnie Ci dolega, pomogę...

edit:

Aha, John Stuart Mill powyżej napisał, czy można stosować siemię lniane cały czas - wbrew temu co zaleca ulotka - można a nawet trzeba, jeśli się ma problemy, nie ma efektów ubocznych.

Zapomniałbym o prostym sposobie na nieprzyjemne uczucie w żołądku to weź kapsułkę, napełnij cynamonem (najlepiej z lukrecją bądź z ekstraktem z lukrecji) i połknij, możesz zamiast lukrecji do tej kapsułki walnąć imbir, to taki szybki rescue.
  • 608 / 9 / 0
Banany, na dłuższą metę mleko (zwłaszcza UHT) to syf.
  • 1513 / 26 / 0
W Polsce 50% populacji nie jest w stanie trawić laktozy, przez co może ona powodować przykre objawy [rozwolnienie]. Naturalny brak tego enzymu może w przypadku spożywania mleka prowadzić do nietolerancji laktozy.

Nie dotyczy to produktów mlecznych, jak np. zsiadłe mleko, kefir, jogurt czy sery, w których na skutek procesów fermentacyjnych z udziałem bakterii mlekowych obecność laktozy jest znacznie ograniczona, gdyż ulega przetworzeniu na kwas mlekowy.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Laktoza

Lubię mleko ale w większych ilosciach raczej powoduje u mnie coś jak zgagę a potem srakę a nie pomaga :p, lepiej jogurt albo kefir wypić.
Poza tym mięta (i inne ziółka), lekkostrawna dieta, itp. Małe sensowne posiłki i częściej (nie nawpierdalać się na szybko), Mniej kawy (mi pomogło).
Ostatnio zmieniony 03 września 2011 przez mr_b, łącznie zmieniany 3 razy.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 640 / 7 / 0
Zaopatrzyłem się w banany i dieta owocówka daje rade.Jak byłem u lekarza to mówił że schudłem a ja nie chce się obżerać.Przy tych wszystkich tabletkach musi istnieć coś co złagodzi żołądkowy stan kwasoty.Dobry jest sok grapefruitowy do DXM i czosnek.Ale generalnie mówicie owoce i w pełni się z tym zgadzam.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.