chusajn pisze:Nie ćpać.
sieka pisze:Co mi doradzicie? Jakieś jogurty,dużo mleka? 8-(
edit:
Aha, John Stuart Mill powyżej napisał, czy można stosować siemię lniane cały czas - wbrew temu co zaleca ulotka - można a nawet trzeba, jeśli się ma problemy, nie ma efektów ubocznych.
Zapomniałbym o prostym sposobie na nieprzyjemne uczucie w żołądku to weź kapsułkę, napełnij cynamonem (najlepiej z lukrecją bądź z ekstraktem z lukrecji) i połknij, możesz zamiast lukrecji do tej kapsułki walnąć imbir, to taki szybki rescue.
W Polsce 50% populacji nie jest w stanie trawić laktozy, przez co może ona powodować przykre objawy [rozwolnienie]. Naturalny brak tego enzymu może w przypadku spożywania mleka prowadzić do nietolerancji laktozy.
Nie dotyczy to produktów mlecznych, jak np. zsiadłe mleko, kefir, jogurt czy sery, w których na skutek procesów fermentacyjnych z udziałem bakterii mlekowych obecność laktozy jest znacznie ograniczona, gdyż ulega przetworzeniu na kwas mlekowy.
Lubię mleko ale w większych ilosciach raczej powoduje u mnie coś jak zgagę a potem srakę a nie pomaga :p, lepiej jogurt albo kefir wypić.
Poza tym mięta (i inne ziółka), lekkostrawna dieta, itp. Małe sensowne posiłki i częściej (nie nawpierdalać się na szybko), Mniej kawy (mi pomogło).
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.