chusajn pisze:Nie ćpać.
sieka pisze:Co mi doradzicie? Jakieś jogurty,dużo mleka? 8-(
edit:
Aha, John Stuart Mill powyżej napisał, czy można stosować siemię lniane cały czas - wbrew temu co zaleca ulotka - można a nawet trzeba, jeśli się ma problemy, nie ma efektów ubocznych.
Zapomniałbym o prostym sposobie na nieprzyjemne uczucie w żołądku to weź kapsułkę, napełnij cynamonem (najlepiej z lukrecją bądź z ekstraktem z lukrecji) i połknij, możesz zamiast lukrecji do tej kapsułki walnąć imbir, to taki szybki rescue.
W Polsce 50% populacji nie jest w stanie trawić laktozy, przez co może ona powodować przykre objawy [rozwolnienie]. Naturalny brak tego enzymu może w przypadku spożywania mleka prowadzić do nietolerancji laktozy.
Nie dotyczy to produktów mlecznych, jak np. zsiadłe mleko, kefir, jogurt czy sery, w których na skutek procesów fermentacyjnych z udziałem bakterii mlekowych obecność laktozy jest znacznie ograniczona, gdyż ulega przetworzeniu na kwas mlekowy.
Lubię mleko ale w większych ilosciach raczej powoduje u mnie coś jak zgagę a potem srakę a nie pomaga :p, lepiej jogurt albo kefir wypić.
Poza tym mięta (i inne ziółka), lekkostrawna dieta, itp. Małe sensowne posiłki i częściej (nie nawpierdalać się na szybko), Mniej kawy (mi pomogło).
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.