Przede wszystkim silne smugi, i takie jakby duchy podążające za poruszającymi się obiektami. Mam też zwiększoną czułość na światło, głównie jak patrzę na diodę led albo ekran telefonu w ciemności to się rozdwajaja (nawet jednym okiem). Gdy patrzę na jasne niebo, albo teraz w czasie zimy na śnieg to widzę wokół tysiące jasnych iskier. Z mniej istotnych rzeczy to mam śnieg optyczny i powidoki, nie przeszkadza mi to jakoś szczególnie.
sertraliny już nie biorę prawie od miesiąca, zastąpiłem ją 5-HTP, który biorę w dawkach od 100 do 300mg dziennie, być może on podtrzymuje to wszystko.
Kojarzy mi się to trochę z HPPD, który ma silny związek z układem serotoninowym, aczkolwiek nigdy nie brałem żadnych serotogenicznych psychodelików (tylko DXM parę razy, ale nie więcej niż 400mg). Paliłem marihuanę kilkadziesiąt razy, ale ona chyba HPPD nie daje.
I się zastanawiam, czy ktoś jeszcze doświadczył czegoś takiego po lekach z tej grupy, czy może powinienem zacząć sie niepokoić że jednak jestem na coś chory. 8-( :scared:
Okulista badał oko, ale nic nieprawidłowego nie zauważył.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?
Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.
CBZC rozbija packzomatową dystrybucję
Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.