Wiadomo, żubrówka jest niesamówita i do tego ekonomiczna :v tak samo Sobieski. A tak to jakiś bols albo smirnoff
Zamknęli mi znajomego w Świeciu. Płynął, płynął, aż dzisiaj się źle poczuł. Związał sobie nogi pociętą koszulką, żeby z okna nie wyskoczyć, a potem u lekarza pierdolnął z krzesła jak kłoda. To se pewnie odpocznie w - ekhem - sanatorium.
[ external image ]
Ostatnie co pamiętam to to, jak w sklepie jeszcze dokupowaliśmy flaszkę :\ A niby człowiek dorosły sam decyduje o swoim losie.
Zauważyłem, ze z wiekiem kac nie tyle co robi się większy, to wręcz maleje a pierwsze skrzypce zaczyna grać ordynarne strucie. Kiedyś człowiek jak haftował, to albo przy chlaniu albo zaraz po. A nie wraca do domu, zje, wypije herbatę witamine czy co tam, a 3-5 godzin potem nagle chce się rzygać, a nie ma nawet czym.
"Czerwona Kartka" - raz w życiu piłem i mi smakowała. Mimo to więcej nie sięgnąłem. Śmieszne żarty sytuacyjne są gdy człowiek idzie przez park, a wszędzie wokół flaszki po "Parkowej".
A co do kaca, to nigdy nie miałem. Znaczy nie takiego jak każdy inny, po prostu zdaża się cała sobota wyjęta z życia przez mdłości, senność i zawroty głowy. Żadnego bólu i innych objawów zatrucia. Na polepszenie swojego stanu napierdalam zawsze luminal zaraz po przebudzeniu, kiedy we krwii zostaje jeszcze trochę promili i chyba w ten sposób oszukuję organizm. Gorszy jest kac moralny jak sobie przypominam co odpierdalałem
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.