Illicit drugs
Movement disorders secondary to illicit drugs are usually acute and self-limiting,4,21 but can occasionally be life-threatening (Table 2). Cocaine blocks dopamine reuptake thereby increasing dopaminergic drive. Amphetamines cause more widespread catecholaminergic stimulation, but chronic use results in dopamine depletion, and is possibly associated with nigral damage.22 3,4-methylenedioxymethamphetamine (MDMA) is known to cause parkinsonism and a syndrome similar to serotonin syndrome.
czyli od amfy
od kryształu/MDMA
albo po prostu leci jakiś dobry bicik w tle
a tak poważnie to miałem podobnie od stricte niedoboru dopaminy i przerodziło się aż do zespołu pozapiramidowego którego nikomu nie życzę i było to właśnie po srogim ciągu na amfie. z fartem
edit: przypomniałem sobie betaketoniarzy którzy ostro lecą z tematem i mają identycznie, pytanie od czego, czy to od samych wypranych neuroprzekaźników czy od zanieczyszczeń znajdujących się w danych specyfikach, bo jak ktoś mi mówi, że jego kryształ jest czysty
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą
Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.