Coś z czym nikt nie godzi się..."
Ja na termin (w SJ) nie czekałem długo - w zasadzie mogłem już być w 2 dni od telefonu, ale wtedy jeszcze nie byłem na 100% zdecydowany. Był to listopad więc chyba początek "najgorętszego" okresu. Przyjmowali ponad stan - tzn ostatni, który przyszedł, spał w kącie na świetlicy.
Nie wiem, czy mają tam metadon. W użyciu na pewno jest Bunondol. Kiedyś pacjenci zrobili włam do pokoju z lekami i z tego co wiem, najlepsze co znaleźli to właśnie Bunondol (1 ofiara śmiertelna).
Bardzo namawiali na ośrodek i gdybym chciał, to mógłbym przejść od razu po detoksie.
I jeszcze jedno: po co jest tam wymagane RTG płuc ?
Planuję tam iść tylko na detox od klonazepamu (6-8mg/dzień) a po ukończeniu i wypisaniu mi wszystkich papierów spadać do Nowego Dworku tak jak wcześniej miałem i dalej mam w planach. Ile taki detox może potrwać aby był w miarę bezbolesny i jaką obstawę lekową tam oferują w takim przypadku ?
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
15 kwietnia 2018tur3k pisze: Co do Suchego Jaru: tam na wejściu trzeba być czystym ? Wiem (jest napisane na stronie) że wymagany jest własny narkotest, ale to trochę bezsens, bo skoro ktoś idzie na detox to dlatego, że sam nie radzi sobie z zejściem z danej substancji. Chyba że chodzi o to, że np idąc tam na detox od BDZ nie ściemnił że jestem uzależniony od hery i ćpał za friko bunondol w kosmicznych dawkach. Jak ta kwestia wygląda ?
I jeszcze jedno: po co jest tam wymagane RTG płuc ?
Osobiście za każdym razem byłem naspawany jak skurwisyn , Ci w kolejce też ( przysypianie na kanapie etc )
Nie wiem po co wymagane jest RTG płuc, ale musisz mieć - bez Cię nie przyjmą.
Planuję tam iść tylko na detox od klonazepamu (6-8mg/dzień) a po ukończeniu i wypisaniu mi wszystkich papierów spadać do Nowego Dworku tak jak wcześniej miałem i dalej mam w planach. Ile taki detox może potrwać aby był w miarę bezbolesny i jaką obstawę lekową tam oferują w takim przypadku ?
Będą Cie pytac , czy chcesz na Dworek, możesz też się dostać na listę innych ośrodków. Dopytaj na miejscu i pozdrów Karolinę :D jeśli jeszcze tam pracuje.
Jak coś pytaj, priv czy tutaj. Ogólnie placówka godna polecenia.
Dasz radę mordo :)
Też zastanawiałem się, po co rentgen płuc (czy z braniem opio wiążą się jakieś choroby płuc?)
Nie trzeba było mieć narko-testów - teraz czytałem, że trzeba. Zapewne po to, by zweryfikować, że pacjent ma we krwi to, co deklaruje.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?
Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.