Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 933 / 294 / 5
Primo, trazodon to SARI
secondo, istotne jest działania nasenne, więc nie musi to być SARI, może być na przykład mianseryna (NaSSA), kwetiapina czy hydroksyzyna.
I nie wiem w jaki sposób SSRI miałyby pomóc na skręt po benzo ani czemu mialoby się zacząć stosować trazodon jeszcze przed odstawieniem bdz.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 270 / 66 / 0
No SARI dzięki za poprawienie.
Przed stosowanie żeby zaczął działać choć on szybko zaczyna działać z tego co pamiętam.
Nigdzie nie napisałem że pomoże na skręta, ale najgorszym czego doświadczy to bezsenność a jak ma obowiązki, rodzinę, dziecko itd to będzie przejebane.
hydroksyzyna mu w niczym nie pomoże, kwetiapina to mocny kaliber dla wykolejeńców na których nic nie działa bo przejedli już pół apteki benzo, po co pchać go w jakieś zjebane neuroleptyki jak koleś walił tylko diazepam jeszcze w medycznych książkowych dawkach.
Trazodon i mocny napar z rumianku 10,12 gram suszu w litrze wody trochę soli sodowo/potasowej i łyżeczka cukru do tego i będzie się rumianek świetnie zaleczy skręta po benzo ale trzeba go pić raz czy dwa nic nie da.
Uwaga! Użytkownik PolskiLen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3239 / 552 / 0
Ciężko o coś równie dobrego od diazepamu. Proponuje zaopatrzyć się w 2 mg i co dwa tygodnie obcinać + ketrel albo trittico na sen.
Tak szczerze to nie jest wielka tragedia, pomeczysz się tak miesiąc i problem z głowy.
Jak występują lęki to warto dołączyć ssri paroksetyne.
Działać można tylko objawowo, złotego środka nie ma ale na pocieszenie powiem ze 5mg diazepamu to mały pryszcz do wyduszenia
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 2 / / 0
Załatwiłem paczkę 2 Relanium bo powiedziałem ze chcę z tego zejść w końcu lekarzowi i będę obcinał dawkę. I będzie lekki kłopot chyba bo jak wezmę 2mg wieczorem przed snem jak juz zaczynam chyba zasypiać to wybudzają mnie jakieś dziwne szarpnięcia mięśni i pojawia się lęk i gonitwa myśli 😐 dopiero po wyrównaniu w tym wypadku do 6mg śpię normalnie... A przekonywali mnie ze Relanium to bezpieczne benzo i łatwo się je odstawia a czytając posty na tym całym forum to złapałem się za głowę. Wizytę prywatną u psychiatry będę miał w przyszłym tygodniu i do was pytanie co załatwić od niego żeby zasnąć i wsiąść tylko 2mg Relanium a nie jak organizm chcę 5mg lub więcej? Lekarz wypiszę wszystko co będę chciał z dawkowaniem ustalonym przez niego które w razie czego sobie zmienię sam.
  • 6 / / 0
Jak tak drastycznie reagujesz to przecież nigdzie Ci się nie spieszy, wrzuć teraz 4mg, za tydz - dwa obetnij do 3mg, kolejny tydz - dwa i 2mg i tak do zera, łagodniej zejść już się chyba nie da… 5mg rolek to naprawdę nic takiego jak wyżej było pisane i aż szkoda cokolwiek dorzucać.

Po Twoich postach mam za to wrażenie że bardziej Cię dręczy sama myśl że musisz cokolwiek odstawić niż fizyczne odstawienie i uśpiłby Cię misiek Haribo gdybyś uwierzył że działa ;)
  • 270 / 66 / 0
04 września 2024ADHD1991 pisze:
Załatwiłem paczkę 2 Relanium bo powiedziałem ze chcę z tego zejść w końcu lekarzowi i będę obcinał dawkę. I będzie lekki kłopot chyba bo jak wezmę 2mg wieczorem przed snem jak juz zaczynam chyba zasypiać to wybudzają mnie jakieś dziwne szarpnięcia mięśni i pojawia się lęk i gonitwa myśli 😐 dopiero po wyrównaniu w tym wypadku do 6mg śpię normalnie... A przekonywali mnie ze Relanium to bezpieczne benzo i łatwo się je odstawia a czytając posty na tym całym forum to złapałem się za głowę. Wizytę prywatną u psychiatry będę miał w przyszłym tygodniu i do was pytanie co załatwić od niego żeby zasnąć i wsiąść tylko 2mg Relanium a nie jak organizm chcę 5mg lub więcej? Lekarz wypiszę wszystko co będę chciał z dawkowaniem ustalonym przez niego które w razie czego sobie zmienię sam.
Na pewno pomogą ci antagoniści NMDA czyli w naj prostszej linii ACODIN DXM, zjedz 2 h przed snem 60-105mg i gonitwa myśli powinna minąć ale to rozwiązanie na max tydzień...
Później czeka cię bolesna odstawa niestety...
Uwaga! Użytkownik PolskiLen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 933 / 294 / 5
@PolskiLen Jesteś pewien tego DXM na sen?
@ADHD1991 Poproś o Tranxene (Klorazepan, klorazepat, clorazepatum), chyba najdłużej działająca benzodiazepina.
I na niej sobie schodź. Co tydzień 1mg i będzie bezboleśnie.
A diazepam zamień z klorazepanu w przeliczniku 1,5. Co oznacza że jeżeli brałeś 6mg diazepamu to teraz bież 9mg klorazepanu.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 270 / 66 / 0
@Detronizator2
Tak w niskiej dawce nie powinien sprawiać kłopotu w zasypianiu ale to rozwiązanie nie na długo jak pisałem bo z czasem DXM będzie stymulował, ale generalnie powinien pomóc do tego mocny napar z rumianku i 1 mg melatoniny też nie zaszkodzi.
  • 177 / 26 / 0
Macie doświadczenia w schodzeniu z benzo za pomocą pregi?

Dajmy na to, jestem juz na minimalnej dawce benzo, zamiast odstawiać całkiem może warto na kolejne 2-3 dni przy wyzerowaniu benzo wrzucić prege 150 lub 300 mg-0-150 lub 300mg? Może

Myślicie że może to pomoc i dobry pomysł?

Obyty z prega jak cos i dobrze ja toleruje, brałem nawet rekreacyjnie do 2g.

przeniesiono - łysy
Przedstawienie musi trwać.
  • 506 / 109 / 0
6 lat nieprzerwanego więzienia w tym gównie, zacząłem rekreacyjnie od clonazolamu, potem już w ciągu alprazolam, normalny klon, ostatecznie diazepam, dziennie 6-8mgmg alpry/klona, potem 100mg diazepamu, 1-2 w tygodniu dawki x5 (zjadanie całej paczki po udanej wycieczce z nową receptą, np. 60mg klona), połowy rzeczy z życia nie pamiętam. Do wiosny udało mi się dojść do 10mg diazepamu na dobę, dzisiaj jestem 11-ty dzień "free", czasem lepiej, czasem gorzej, najważniejsze chyba że ostatnio jak jadłem tabsa to z żalem, że znowu będę zamulonym wrakiem. Wciąż "odkrywam" nową, lepszą rzeczywistość i mnogość bodźców.

@Tucosalamanca

Jak najbardziej możesz sobie wrzucić, 150mg robi zajebistą robotę przeciwlękowo. bylebyś się nie wjebał w kolejną minę.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.