Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 933 / 292 / 5
Primo, trazodon to SARI
secondo, istotne jest działania nasenne, więc nie musi to być SARI, może być na przykład mianseryna (NaSSA), kwetiapina czy hydroksyzyna.
I nie wiem w jaki sposób SSRI miałyby pomóc na skręt po benzo ani czemu mialoby się zacząć stosować trazodon jeszcze przed odstawieniem bdz.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 263 / 60 / 0
No SARI dzięki za poprawienie.
Przed stosowanie żeby zaczął działać choć on szybko zaczyna działać z tego co pamiętam.
Nigdzie nie napisałem że pomoże na skręta, ale najgorszym czego doświadczy to bezsenność a jak ma obowiązki, rodzinę, dziecko itd to będzie przejebane.
hydroksyzyna mu w niczym nie pomoże, kwetiapina to mocny kaliber dla wykolejeńców na których nic nie działa bo przejedli już pół apteki benzo, po co pchać go w jakieś zjebane neuroleptyki jak koleś walił tylko diazepam jeszcze w medycznych książkowych dawkach.
Trazodon i mocny napar z rumianku 10,12 gram suszu w litrze wody trochę soli sodowo/potasowej i łyżeczka cukru do tego i będzie się rumianek świetnie zaleczy skręta po benzo ale trzeba go pić raz czy dwa nic nie da.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 3237 / 550 / 0
Ciężko o coś równie dobrego od diazepamu. Proponuje zaopatrzyć się w 2 mg i co dwa tygodnie obcinać + ketrel albo trittico na sen.
Tak szczerze to nie jest wielka tragedia, pomeczysz się tak miesiąc i problem z głowy.
Jak występują lęki to warto dołączyć ssri paroksetyne.
Działać można tylko objawowo, złotego środka nie ma ale na pocieszenie powiem ze 5mg diazepamu to mały pryszcz do wyduszenia
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 2 / / 0
Załatwiłem paczkę 2 Relanium bo powiedziałem ze chcę z tego zejść w końcu lekarzowi i będę obcinał dawkę. I będzie lekki kłopot chyba bo jak wezmę 2mg wieczorem przed snem jak juz zaczynam chyba zasypiać to wybudzają mnie jakieś dziwne szarpnięcia mięśni i pojawia się lęk i gonitwa myśli 😐 dopiero po wyrównaniu w tym wypadku do 6mg śpię normalnie... A przekonywali mnie ze Relanium to bezpieczne benzo i łatwo się je odstawia a czytając posty na tym całym forum to złapałem się za głowę. Wizytę prywatną u psychiatry będę miał w przyszłym tygodniu i do was pytanie co załatwić od niego żeby zasnąć i wsiąść tylko 2mg Relanium a nie jak organizm chcę 5mg lub więcej? Lekarz wypiszę wszystko co będę chciał z dawkowaniem ustalonym przez niego które w razie czego sobie zmienię sam.
  • 6 / / 0
Jak tak drastycznie reagujesz to przecież nigdzie Ci się nie spieszy, wrzuć teraz 4mg, za tydz - dwa obetnij do 3mg, kolejny tydz - dwa i 2mg i tak do zera, łagodniej zejść już się chyba nie da… 5mg rolek to naprawdę nic takiego jak wyżej było pisane i aż szkoda cokolwiek dorzucać.

Po Twoich postach mam za to wrażenie że bardziej Cię dręczy sama myśl że musisz cokolwiek odstawić niż fizyczne odstawienie i uśpiłby Cię misiek Haribo gdybyś uwierzył że działa ;)
  • 263 / 60 / 0
04 września 2024ADHD1991 pisze:
Załatwiłem paczkę 2 Relanium bo powiedziałem ze chcę z tego zejść w końcu lekarzowi i będę obcinał dawkę. I będzie lekki kłopot chyba bo jak wezmę 2mg wieczorem przed snem jak juz zaczynam chyba zasypiać to wybudzają mnie jakieś dziwne szarpnięcia mięśni i pojawia się lęk i gonitwa myśli 😐 dopiero po wyrównaniu w tym wypadku do 6mg śpię normalnie... A przekonywali mnie ze Relanium to bezpieczne benzo i łatwo się je odstawia a czytając posty na tym całym forum to złapałem się za głowę. Wizytę prywatną u psychiatry będę miał w przyszłym tygodniu i do was pytanie co załatwić od niego żeby zasnąć i wsiąść tylko 2mg Relanium a nie jak organizm chcę 5mg lub więcej? Lekarz wypiszę wszystko co będę chciał z dawkowaniem ustalonym przez niego które w razie czego sobie zmienię sam.
Na pewno pomogą ci antagoniści NMDA czyli w naj prostszej linii ACODIN DXM, zjedz 2 h przed snem 60-105mg i gonitwa myśli powinna minąć ale to rozwiązanie na max tydzień...
Później czeka cię bolesna odstawa niestety...
and its going to suck.
  • 933 / 292 / 5
@PolskiLen Jesteś pewien tego DXM na sen?
@ADHD1991 Poproś o Tranxene (Klorazepan, klorazepat, clorazepatum), chyba najdłużej działająca benzodiazepina.
I na niej sobie schodź. Co tydzień 1mg i będzie bezboleśnie.
A diazepam zamień z klorazepanu w przeliczniku 1,5. Co oznacza że jeżeli brałeś 6mg diazepamu to teraz bież 9mg klorazepanu.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 263 / 60 / 0
@Detronizator2
Tak w niskiej dawce nie powinien sprawiać kłopotu w zasypianiu ale to rozwiązanie nie na długo jak pisałem bo z czasem DXM będzie stymulował, ale generalnie powinien pomóc do tego mocny napar z rumianku i 1 mg melatoniny też nie zaszkodzi.
and its going to suck.
  • 154 / 24 / 0
Macie doświadczenia w schodzeniu z benzo za pomocą pregi?

Dajmy na to, jestem juz na minimalnej dawce benzo, zamiast odstawiać całkiem może warto na kolejne 2-3 dni przy wyzerowaniu benzo wrzucić prege 150 lub 300 mg-0-150 lub 300mg? Może

Myślicie że może to pomoc i dobry pomysł?

Obyty z prega jak cos i dobrze ja toleruje, brałem nawet rekreacyjnie do 2g.

przeniesiono - łysy
Przedstawienie musi trwać.
  • 506 / 109 / 0
6 lat nieprzerwanego więzienia w tym gównie, zacząłem rekreacyjnie od clonazolamu, potem już w ciągu alprazolam, normalny klon, ostatecznie diazepam, dziennie 6-8mgmg alpry/klona, potem 100mg diazepamu, 1-2 w tygodniu dawki x5 (zjadanie całej paczki po udanej wycieczce z nową receptą, np. 60mg klona), połowy rzeczy z życia nie pamiętam. Do wiosny udało mi się dojść do 10mg diazepamu na dobę, dzisiaj jestem 11-ty dzień "free", czasem lepiej, czasem gorzej, najważniejsze chyba że ostatnio jak jadłem tabsa to z żalem, że znowu będę zamulonym wrakiem. Wciąż "odkrywam" nową, lepszą rzeczywistość i mnogość bodźców.

@Tucosalamanca

Jak najbardziej możesz sobie wrzucić, 150mg robi zajebistą robotę przeciwlękowo. bylebyś się nie wjebał w kolejną minę.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.