Tez właśnie na pregabe stawiam, ale to już napisałem w tamtym wątku.
Dzięki za odp chłopy
/benzo żadne mi na to nie pomagało, tylko sprawiało ze miałem wyjebane w prace i się poddawałem tylko bez wyrzutów sumienia ze się poddaje :/
Z ciekawości, z jakich przesłanek u ciebie została podjęta decyzja terapeutyczna o tianeptynie zamiast SSRI/SNRI i dalszej serii typowych leków?
Najpierw dal mi skierowanie do psychiatryka ale po krotkiej rozmowie poprosilem go wlasnje o tianeptyne. Sam duzo czytalem o tym leku i pokladam w nim duze nadzieje z uwagi na inny mechanizm dzialania. Dodam ze jeszcze od wczoraj biore pregabaline 150mg/doba i jest naprawde dobrze. Sorry za offtop ale jest tolerancja krzyzowa pomiedzy benzo a pregabalina?
Jak się bierze siarczan? sól sodowa 3x 12,5mg ta? a siarczan?
Po jakim czasie na was zadziałała jakkolwiek?
Jakie dawki rekreacyjne?
Działa to w ogóle?
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.