Tez właśnie na pregabe stawiam, ale to już napisałem w tamtym wątku.
Dzięki za odp chłopy
/benzo żadne mi na to nie pomagało, tylko sprawiało ze miałem wyjebane w prace i się poddawałem tylko bez wyrzutów sumienia ze się poddaje :/
Z ciekawości, z jakich przesłanek u ciebie została podjęta decyzja terapeutyczna o tianeptynie zamiast SSRI/SNRI i dalszej serii typowych leków?
Najpierw dal mi skierowanie do psychiatryka ale po krotkiej rozmowie poprosilem go wlasnje o tianeptyne. Sam duzo czytalem o tym leku i pokladam w nim duze nadzieje z uwagi na inny mechanizm dzialania. Dodam ze jeszcze od wczoraj biore pregabaline 150mg/doba i jest naprawde dobrze. Sorry za offtop ale jest tolerancja krzyzowa pomiedzy benzo a pregabalina?
Jak się bierze siarczan? sól sodowa 3x 12,5mg ta? a siarczan?
Po jakim czasie na was zadziałała jakkolwiek?
Jakie dawki rekreacyjne?
Działa to w ogóle?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.