staraj się w przyszłości bardziej rozwinąć myśl, pisząc dłuższe posty
/śpiąca
17 czerwca 2024Meliver pisze: Cześć,
chciałbym Was o poprosić wyjaśnienie jednej rzeczy: czy zespół serotoninowy i przedawkowanie to są dwa różne zjawiska?
Tło tego pytania, to kilka moich nieprzyjemnych doświadczeń, gdy leciałem za szybko i zbyt łapczywie.
Generalnie jestem niedzielnym konsumentem – głównie – MDMA. Co 6 – 8 tygodni wychodzę ze znajomymi do klubu, a podczas zabawy wspomagamy się emką lub mieszanką MDMA (2/3) z mefedronem (1/3).
Czasami po kolejnych dawkach , wszystkie pożądane skutki zażycia zastępują następujące objawy: temperatura, zimne poty, drżenie kończyn oraz brak możliwości skupienia myśli. Największą zmianę obserwuję w odczuwaniu podniecenia – chuć z poziomu 200% spada do kompletnego 0%.
Ostatnio przytrafiło mi się to już po „pierwszej” dawce. W cudzysłowie, bo po 30 minutach od wzięcia kapsułki z ok 170. mg MDMA, gdy poczuwałem, że wchodzę w peak, wziąłem drugą porcję - większą od pierwszej. Temperatura, pot oraz problemy ze skupieniem myśli pojawiły się pół godziny później.
Generalnie bawię się przeważnie po około 12h - 6h tańczenia, 6h to afterek. W tym czasie zeruje około 1.2g mixu (100mg co 1h).
1. Cały czas nie mam pewności, czego tak właściwie doświadczyłem: ZS czy przedawkowania?
2. Nie licząc większego umiary (mniej z większymi przerwami), coś jeszcze można zrobić, aby pomóc organizmowi w regeneracji?
Sam jadłem często dość duże ilości MDMA, że mogę powiedzieć iż miałem te same odczucia co ty... No by wszystko powinno być ok, ludzie wokół bawią się dobrze, a ja niestety...szczerze mówiąc cierpiałem, bo nie potrafiłem się nawet odezwać, nie myśląc nawet o chuci- tak bardzo musiałem się skupić na ogarnięciu podstawowych czynności i zachowania choćby poczucia, że ogarniam rzeczywistość.
Teraz o 18 dorzutka (zmarnowany towar)
Czuję jedynie Noddy ale zero złych objawów.
Jak l 22 zjem sobie klony na spanie to będzie git czy gram w ruletkę?
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
przeniesiono /spiaca
05 października 2024pomasujplecki pisze: Zjadłem o 15 p.o przegryzione 200mg MST
Teraz o 18 dorzutka (zmarnowany towar)
Czuję jedynie Noddy ale zero złych objawów.
Jak l 22 zjem sobie klony na spanie to będzie git czy gram w ruletkę?
200mg + 2mg klona? Tutaj tak naprawdę wkracza do akcji Twoja obecna tolerancja na opio/benzo. Zjechać nie powinieneś nawet na zerowej ale może być trochę za mocno i akcje typu zasypianie na stojąco lub kłopoty z oddychaniem mogą się zdarzyć. Zacznij od 0,5mg klona jak juz musi być i stopniowo dorzucaj albo do 2mg albo do odpowiedniego upierdolenia. Oczywiście podjęzykowo. Taką taktykę bym obrał ja.
@mollllyyyyy a powiedziałeś owym psychiatrom, że Twój stan jest spowodowany amfetaminą? Zgaduje że nie. Bo wypisaliby Ci ketrel 100mg czy risperidon, wziąłbyś tabletke przez 2-3 dni i by puściło. Jedzenie w trakcie a psychoza to dwa różne tematy akurat. Jak masz to weź 100mg kwetiapiny/ketrelu i połóż się spać. Powinno być lepiej.
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.