staraj się w przyszłości bardziej rozwinąć myśl, pisząc dłuższe posty
/śpiąca
17 czerwca 2024Meliver pisze: Cześć,
chciałbym Was o poprosić wyjaśnienie jednej rzeczy: czy zespół serotoninowy i przedawkowanie to są dwa różne zjawiska?
Tło tego pytania, to kilka moich nieprzyjemnych doświadczeń, gdy leciałem za szybko i zbyt łapczywie.
Generalnie jestem niedzielnym konsumentem – głównie – MDMA. Co 6 – 8 tygodni wychodzę ze znajomymi do klubu, a podczas zabawy wspomagamy się emką lub mieszanką MDMA (2/3) z mefedronem (1/3).
Czasami po kolejnych dawkach , wszystkie pożądane skutki zażycia zastępują następujące objawy: temperatura, zimne poty, drżenie kończyn oraz brak możliwości skupienia myśli. Największą zmianę obserwuję w odczuwaniu podniecenia – chuć z poziomu 200% spada do kompletnego 0%.
Ostatnio przytrafiło mi się to już po „pierwszej” dawce. W cudzysłowie, bo po 30 minutach od wzięcia kapsułki z ok 170. mg MDMA, gdy poczuwałem, że wchodzę w peak, wziąłem drugą porcję - większą od pierwszej. Temperatura, pot oraz problemy ze skupieniem myśli pojawiły się pół godziny później.
Generalnie bawię się przeważnie po około 12h - 6h tańczenia, 6h to afterek. W tym czasie zeruje około 1.2g mixu (100mg co 1h).
1. Cały czas nie mam pewności, czego tak właściwie doświadczyłem: ZS czy przedawkowania?
2. Nie licząc większego umiary (mniej z większymi przerwami), coś jeszcze można zrobić, aby pomóc organizmowi w regeneracji?
Sam jadłem często dość duże ilości MDMA, że mogę powiedzieć iż miałem te same odczucia co ty... No by wszystko powinno być ok, ludzie wokół bawią się dobrze, a ja niestety...szczerze mówiąc cierpiałem, bo nie potrafiłem się nawet odezwać, nie myśląc nawet o chuci- tak bardzo musiałem się skupić na ogarnięciu podstawowych czynności i zachowania choćby poczucia, że ogarniam rzeczywistość.
Teraz o 18 dorzutka (zmarnowany towar)
Czuję jedynie Noddy ale zero złych objawów.
Jak l 22 zjem sobie klony na spanie to będzie git czy gram w ruletkę?
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
przeniesiono /spiaca
05 października 2024pomasujplecki pisze: Zjadłem o 15 p.o przegryzione 200mg MST
Teraz o 18 dorzutka (zmarnowany towar)
Czuję jedynie Noddy ale zero złych objawów.
Jak l 22 zjem sobie klony na spanie to będzie git czy gram w ruletkę?
200mg + 2mg klona? Tutaj tak naprawdę wkracza do akcji Twoja obecna tolerancja na opio/benzo. Zjechać nie powinieneś nawet na zerowej ale może być trochę za mocno i akcje typu zasypianie na stojąco lub kłopoty z oddychaniem mogą się zdarzyć. Zacznij od 0,5mg klona jak juz musi być i stopniowo dorzucaj albo do 2mg albo do odpowiedniego upierdolenia. Oczywiście podjęzykowo. Taką taktykę bym obrał ja.
@mollllyyyyy a powiedziałeś owym psychiatrom, że Twój stan jest spowodowany amfetaminą? Zgaduje że nie. Bo wypisaliby Ci ketrel 100mg czy risperidon, wziąłbyś tabletke przez 2-3 dni i by puściło. Jedzenie w trakcie a psychoza to dwa różne tematy akurat. Jak masz to weź 100mg kwetiapiny/ketrelu i połóż się spać. Powinno być lepiej.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.