Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2534 / 596 / 0
Padaczka po klonach??
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1100 / 273 / 0
chciałbym tylko zauważyć, że ten wątek znajduje się w dziale konopie
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 479 / 72 / 0
@Atropolamine zmieszałeś THC z klonami i przez to dostałeś padaczki?
  • 2534 / 596 / 0
@Pingwino Przeczytaj post nad moim.Nw jakim cudem koleś miał by dostać padaczki po benzo.Szczególnie,że klony to jedno z najbardziej przeciwdrgawkowych benzosów,jeśli nie najbardziej,nie wiem.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 479 / 72 / 0
Przepraszam, źle mi się zaznaczyłem. Chodziło mi o @Egzoszkielet123

Tak też o tym pomyślałem. Z tego co pamiętam benzo stosuje się też na padaczkę. Chyba, że THC i benzo wywołały jakiś trzeci efekt.
  • 11 / 2 / 17
@Pingwino Tak, klony są przeciwpadaczkowe, ale jeżeli je przedawkujesz wywolują objawy padaczki (nie mylić z atakiem padaczkowym) takie jak utrata świadomości, bredzenie itd, ogólnie nie kontaktowanie.
Tutaj cytat z artykułu:
"Padaczka może się objawiać również przez utratę przytomności lub tzw. napady nieświadomości, podczas których chory jest przytomny, lecz na czas napadu, przez wyładowania w korze mózgowej, traci świadomość i nie pamięta okoliczności zdarzenia. Pacjenci mogą być również przytomni i pozornie świadomi, ale w trakcie napadu padaczki zaczynają zachowywać się nienaturalnie, pojawiają się omamy wzrokowe, słuchowe i zaburzenia mowy."

Dokładnie mi się stało to co jest napisane w tym fragmencie (:
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2023 przez Egzoszkielet123, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2534 / 596 / 0
Co ty gościu wymyślasz w ogóle.Jaka padaczka.Pizde po klonach miałeś po prostu.
  • 9 / 5 / 0
Mi się wydaje że przyjacielowi z młodzieńczych lat się odpaliło na dopalach z 15 lat temu. Smart Shiva pamiętam do dziś. My głupie gnoje bez wyobraźni u mnie w piwnicy to wyjarali, i ujebalem sobie że to trza na raz zjarac. Przy trzeciej czystej dulawie nie wiedziałem co robię w piwnicy a ziomek trzyma się cegieł i drze się ZABIJ MNIE ! Pozniej nawijał, że ktoś do niego mówi ( to byłem ja) a na sam koniec tylko wydawał losowe wspolgloski.
Myślałem żeby go zamknąć w piwnicy na czas czopki xD
Ale tak się darł że było go na całą klatkę słychać z lochów. Zleciłem na dół, dostał parę placków żeby ogarnął i ruszył za mną. Kiedy zamykałem drzwi do lochów, nie utrzymałem typa i chłop piznal twarzą o betonowe schody hah.
Otrzeźwiło go to trochę i jakoś doczlapal się na górę. Po wejściu do mieszkania jak ręką odjął. Nie wiedział co tu robi i co się z nim działo, a przede wszystkim czemu jest czarny na twarzy od sadzy jak górnik ;>
Po tamtej akcji zaczęły mu się ataki i musiał brac leki. Może to nie miało z sobą nic wspólnego, ale zgrało się w czasie idealnie.
Bywało gorzej i chwalili ...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.