Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 26 / / 0
Obstawiam wysoki skok ciśnienia tętniczego, wbrew pozorom tramadol też je trochę podnosi
  • 49 / 1 / 0
Miałam wrażenie, że zaraz zejdę. Nawet myślałam sobie wtedy, żeby się już poddać, pierdolić to i umrzeć %-D I strasznie mi ręce i nogi drętwiały, uczucie takich "mrówek"... Oddychało się też ciężko. Trwało to dwie godziny, po czym spokojnie usnęłam.
  • 638 / 10 / 0
AudreyH pisze:
A może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego miks tramadol + efedryna kończy się bardzo, bardzo źle?
Głównie mam na myśli etkatynon (wiem, że to nie lek, ale miks skończył się naprawdę brutalnie...). Jestem ciekawa, co się wtedy dzieje w organizmie.
Za dużo noradrenaliny w mózgu, wynikające z tego wysokie ciśnienie i akcja serca. Często po syntezie etakatynonu w domowych warunkach zostaje troche efedryny/pseudoefedryny która wpływa na ten neuroprzekaźnik i mocno pobudza serce. Tramadol ma zbliżone działanie(dopiero jego metabolit ma działanie opioidu, zauważyć można, że sam tramal na początku stymuluje, dopiero później pojawia się błogostan). Miks tych substancji to spotęgowanie działania. Sam etakatynon zwiększa wydzielanie głównie dopaminy, więc nie powinna zajść aż tak nieprzyjemna interakcja, ja stawiałbym na pseudoefke/efke z niedokładej syntezy. Możesz podać jakie dawki obu substancji przyjęłaś? Mrowienie w rękach i nogach mam jak się czymś mocno przestrasze, wyrzut adrenaliny i podwyższenie ciśnienia.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2012 przez mesmerize, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 49 / 1 / 0
Najpierw zjadłam trzy tabletki Tramalu (150 mg) ok. godz. 15, ok. godz. 19 dociągnęłam dla rozbudzenia się etkatynon (100 mg). I było spoko. Więc o godz. 2 w nocy zdecydowałam się na miłe spanie dorzucić jednego tabsa tramadolu (50 mg). I wtedy się zaczęło, po jakichś 30 minutach od wrzucenia. Byłam zszokowana tym, że tyle czasu minęło od wzięcia ostatniej większej dawki Tramalu/ostatniej dawki etkata, a tu taki ostry efekt... Tym bardziej, że w kolejności tramal+etkat nic się nie stało.
  • 627 / 67 / 0
Tramal + NLPZ (np. diklofenak, ketonal, ibuprofen, metamizol) - powoduje bardzo nieprzyjemne odczucia, zaburzenia równowagi, duszności

jednoczesne zażywanie Tramalu z silnymi opioidami też wywołuje taką reakcję (np. z morfiną, oksykodonem)
  • 187 / 2 / 0
Pełno tego jest:

- SSRI
- TLPD
- Neuroleptyki
- benzo, ale tu wiadomo dawki wyższe od przeciwpadaczkowych
- Alk ;-)
- Mao

Karbamazepina przyspiesza rozkład, no przyznać się kto brał karba do tramca? :*)

Ja korzystam z tej strony http://bazalekow.mp.pl/ , jest masakryczna i wszystko co potrzeba z cenami włącznie :-)
Uwaga! Użytkownik sportowiec89 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3309 / 21 / 0
sportowiec89 pisze:
- Neuroleptyki
I co z nimi? Bo brałem z różnymi.
Karbamazepina przyspiesza rozkład, no przyznać się kto brał karba do tramca? :*)
Ja, klepało jak bez niej. Ostatnio pisałem, że nie opłaca się tego brać, bo działanie przeciwpadaczkowe rozkręca się kilka dni.
sqrt(666)
  • 187 / 2 / 0
Może to że jak zjesz dużo tramca + dużo neuroleptyka to tak cię uśpi że się nie obudzisz?

Może na ciebie karba działa inaczej, a może oczywiste jest to że chodzi im tylko o działanie przeciwbólowe i nie ma sensu pisać o narkotycznym? ;-)
Uwaga! Użytkownik sportowiec89 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3309 / 21 / 0
No to każdy depresant+depresant ma takie ostrzeżenie, ale często to na wyrost jest. Nie rozumiem z tą karbą o czym mówisz. Wielu osobom osłabia, jest o tym sporo postów. Rozkręcanie się to wzięte z jakiegoś źródła, nie z autopsji.
sqrt(666)
  • 187 / 2 / 0
Każdy ma, ale ten Tramal + Depresant jest to jednak trochę inne niebezpieczeństwo.

SSRI + koda, Majka, czy hel raczej ok, z Tramem bym miał strach w oczach. Tak samo prędzej bym zaryzykował Majkę i.v. na GBL, a Tramal to gdyby mi dopłacali bym odmówił.
To wszystko jednak czysto teoretycznie piszę :finger:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.