Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
Elizameth pisze:To gdzie Ty ten plaster BB sobie przykleiłaś, skoro przebił się przez H ? Aż niewiarygodnie brzmi.
awzan1@hush.com
Bunondol nadaje się świetnie do redukcji dawek (właśnie ze względu na niską zawartość bup w 1 tabletce).
Nie wiem, na jakiej jesteś teraz dawce. W przypadku plastrów to zapewne za każdym razem przyjmowałeś inaczej itp. Załóżmy, że jesteś na 8mg / doba.
1. Możesz śmiało od razu zredukować do 4mg lub nawet mniej (do dawki, która utrzymuje Cię bez żadnych objawów skręta)
2. Redukuj bardzo powoli - z doświadczenia swojego / innych / opinii kumatych lekarzy wiem, że tylko powolna, ale konsekwentna redukcja może się udać.
3. Jak już zejdziesz do bardzo małej dawki (0,4mg lub mniej) - bierz ją minimum 10 dni. Bup ma długi okres półtrwania i potrzeba czasu, by Twój organizm był "nasiąknięty" jak najmniejszą dawką.
4. Być może to co napisałem, to dla Ciebie żadna nowość. Nie śledziłem Twoich postów i nie wiem, jakie jest Twoje doświadczenie / wiedza.
5. Powodzenia : )
Ten temat był już poruszany ale sytuacja kiedy będąc na substytucji buprą mamy wypadek jest nieciekawa. Podanie hydromorfonu jest jedną z niewielu możliwości zniesienia bólu ale w Polsce nie jest używany w lecznictwie. Pomyślcie czasem o tym bo można później mocno cierpieć. Może wie ktoś jak to wtedy wygląda w Polsce? Mamy np. otwarte złamanie, jesteśmy przytomni i mówimy buprenorfinie ratownikom. Co dalej?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.