Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2652 / 385 / 0
Elizameth pisze:
To gdzie Ty ten plaster BB sobie przykleiłaś, skoro przebił się przez H ? Aż niewiarygodnie brzmi.
100mg acetylowanej morfiny i.v, około 2 godziny później plaster z buprą przyklejony do podniebienia.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 2 / 0
Witam stare i nowe twarze, dawno mnie nie było :-) Kończy mi się bupra a źródełko wyschło, będę musiał chyba napisać sobie jakąś rozpiskę na schodzenie z dawek :-D Dawno tego nie robiłem, jakoś od czerwca poprzedniego sezonu leciałem :scared: Gdybym ewentualnie nie miał wyjśćia to jak polecacie? Zmniejszać codziennie o 1/4 poprzedniej dawki przez 2 tyg? :-D Pozdr
POSZUKUJE PLASTROWYCH TRANSTEkERSÓW
awzan1@hush.com
  • 12686 / 2456 / 0
Po pierwsze - jeżeli bierzesz bup z nielegalnego źródła (plastry) i wiesz, że owo źródełko wysycha, możesz udać się do psychiatry i wcisnąć historię o długim uzależnieniu od opiatów, Twej heroicznej próbie walki z nałogiem poprzez substytucję bup. Jeżeli lekarz nie okaże się bucem, jest bardzo duża szansa, że dostaniesz bunondol (zapas na miesiąc, czyli ok 10 fiolek 0.4mg). Nie powinien Cie zostawić bez bup, bo to oznaczać będzie Twój powrót do grzania.

Bunondol nadaje się świetnie do redukcji dawek (właśnie ze względu na niską zawartość bup w 1 tabletce).
Nie wiem, na jakiej jesteś teraz dawce. W przypadku plastrów to zapewne za każdym razem przyjmowałeś inaczej itp. Załóżmy, że jesteś na 8mg / doba.

1. Możesz śmiało od razu zredukować do 4mg lub nawet mniej (do dawki, która utrzymuje Cię bez żadnych objawów skręta)
2. Redukuj bardzo powoli - z doświadczenia swojego / innych / opinii kumatych lekarzy wiem, że tylko powolna, ale konsekwentna redukcja może się udać.
3. Jak już zejdziesz do bardzo małej dawki (0,4mg lub mniej) - bierz ją minimum 10 dni. Bup ma długi okres półtrwania i potrzeba czasu, by Twój organizm był "nasiąknięty" jak najmniejszą dawką.
4. Być może to co napisałem, to dla Ciebie żadna nowość. Nie śledziłem Twoich postów i nie wiem, jakie jest Twoje doświadczenie / wiedza.
5. Powodzenia : )
  • 2652 / 385 / 0
Ja bym rozciągnęła to w czasie do 2,5-3tyg, jeśli nie masz buprenorfiny na taki okres czasu, to system zmniejszania dawek o 1/4 przez 2tyg będzie dobry i co najważniejsze - w miarę neutralny dla organizmu.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / 1 / 0
ach te schodzenie z dawek. Mi to nigdy z niczym nie wychodziło. Dzień wcześniej wielkie plany jak będę schodził, a potem i tak dawałem ile wlezie. Wszystko jest w głowie, miałem ogromne bóle odstawienne, i w dużej mierze zależały od mojego nastawienia. Czy szukałem opcji by sie naćpać wtedy było gorzej.
  • 425 / 33 / 0
Dokładnie w głowie. Przecież biorąc buprenorfinę nie ma żadnych objawów odstawienia ale głowa ciągle szuka high. Przy buprze plusem była dla mnie blokada receptorów ponieważ ciśnienia miną po jakimś czasie a fizycznie jesteśmy ciągle ok. Wiele osób w przypływie desperacji bierze kosmiczne dawki chcąc się przebić ale bez hydromorfonu to mało prawdopodobne.
Ten temat był już poruszany ale sytuacja kiedy będąc na substytucji buprą mamy wypadek jest nieciekawa. Podanie hydromorfonu jest jedną z niewielu możliwości zniesienia bólu ale w Polsce nie jest używany w lecznictwie. Pomyślcie czasem o tym bo można później mocno cierpieć. Może wie ktoś jak to wtedy wygląda w Polsce? Mamy np. otwarte złamanie, jesteśmy przytomni i mówimy buprenorfinie ratownikom. Co dalej?
  • 12686 / 2456 / 0
W moim przypadku B nie blokuje receptorów (łączna dawka dobowa to 3,2 - 3,6mg). Dokładnie 17 godzin po dawce B 450 kodeiny zgrzało jak za starych lat - for real!! Skoro kodeina się przebiła, morfina powinna tym bardziej.
  • 691 / 54 / 0
Hmm, jakaś opcja jest. A jak sprawa wygląda z lekarzami (w poznaniu) Czy jest jakiś szalony doktorek, który wypisze recke na bupre na boł kręgosłupa w formie plastrów? Ktoś już kombinował w ten sposób, a jeśli tak to z jakimi efektami?
Where is your god, where is your god, where is your fuckin GOD!?
  • 742 / 9 / 0
Ja z pierwszej ręki miałem info, że lekarz wypisywał plastry na ból ręki (źle złożona po wypadku). Tylko to trzeba mieć uraz. A potem cisnąć źródełko do granic możliwości :D
  • 691 / 54 / 0
A co myślicie o tym: od niecałego miesiąca strasznie bolą mnie plecy (kręgosłup) Jeżdze na rolkach i raz nie mogłem wymachować, przywaliłem z impetem prosto w ceglany mur. Postanowiłem nie zgłaszać się do lekarza z nadzieją, że ból sam przejdzie. Moja mama miała wypisany ketonal bo miała usuwany ząb więc próbowałem się tym ratować, ale nic z tego. Moja babcia poradziła mi przykleić jakiś plaster, mówiła że to specialny jakiś przeciwbólowy (tu palić głupa, że nie wie o czym się mówi) i że to przynosiło ulgę na kilka godzin. Ofc kurwa pójde i to przetestuje, może chociaż jebany tramal mi przepiszą :D
Where is your god, where is your god, where is your fuckin GOD!?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.