Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 270 / 26 / 0
A po jakim czasie i na jak długo trzeba robić przerwy przy bacopie, ashwa i różańcu?
Uwaga! Użytkownik ludecki12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Czy ktoś jest stanie mi powiedzieć jakie konkretnie środki przyjmować żeby mój mózg zaczął potężnie działac zapamiętywac i żeby prokrastynacja sobie poszla? Ogólnie nic nie biorę, kiedyś brałam ssri przez kilka miesięcy ale odstawiłam. Nie wiem co zrobić bo mam szkołę a moje zdolności logicznego myslenia i kojarzenia faktów są malutkie. Czuję się jakbym zgłupiała. Często brakuje mi wyrazów podczas płynnej wypowiedzi. Od wczoraj biorę lecytynę, po co jeszcze wybrac się do apteki?
  • 125 / 7 / 0
@up stymulant i nootrop jakiś np piracetam albo coś podobnego
  • 585 / 62 / 0
Nieprzeczytany post autor: sidik »
24 marca 2018Kamral pisze:
witam czy trzeba robić przerwy w suplementacji z ashwagandha, rózancem górskim, bacopa ? jak tak to po jakim czasie jakie przerwy
24 marca 2018ludecki12 pisze:
A po jakim czasie i na jak długo trzeba robić przerwy przy bacopie, ashwa i różańcu?
przy ashwaghandzie warto obserwowac tarczyce. mi po dwoch tygodniach 300 mg ksm-66 dziennie troche opuchla, pojawila sie nadmierna potliwosc i problemy ze snem. nie jestem jedyny, ktory mial takie przygody - warto obserwowac.
  • 270 / 26 / 0
24 marca 2018sidik pisze:
witam czy trzeba robić przerwy w suplementacji z ashwagandha, rózancem górskim, bacopa ? jak tak to po jakim czasie jakie przerwy
przy ashwaghandzie warto obserwowac tarczyce. mi po dwoch tygodniach 300 mg ksm-66 dziennie troche opuchla, pojawila sie nadmierna potliwosc i problemy ze snem. nie jestem jedyny, ktory mial takie przygody - warto obserwowac.
Ja brałem 3 miesiące 750mg w tym 52mg witanolidów dziennie i żadnych efektów ubocznych nie odczułem. Robię aktualnie przerwę ale na pewno chce wrócić bo na mnie zestaw działał bardzo dobrze.
Uwaga! Użytkownik ludecki12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1016 / 97 / 0
@lessismore - noopept, doraźnie fenylopiracetam albo inne piracetamy. Z cięższego kalibru PRL-853.
Ostatnio zmieniony 24 marca 2018 przez ChrisMoltisanti, łącznie zmieniany 1 raz.
The child is grown
The dream is gone
  • 288 / 20 / 0
24 marca 2018sidik pisze:
Ja brałem 3 miesiące 750mg w tym 52mg witanolidów dziennie i żadnych efektów ubocznych nie odczułem. Robię aktualnie przerwę ale na pewno chce wrócić bo na mnie zestaw działał bardzo dobrze.
ile robisz przerwy ?
  • 3649 / 998 / 2
Suplementacja 1,5mc potem zmienić nootrop. Przerwa z 1-2 tygodnie między wcześniejszym a kolejnym nootropem.
24 marca 2018ChrisMoltisanti pisze:
@lessismore - noopept, doraźnie fenylopiracetam albo inne piracetamy. Z cięższego kalibru PRL-583.
Inne racetamy w zależności jakie i po co. A sam piracetam nie doraźnie tylko długofalowo. PRL-8-53 tylko dla osób mocno zaawansowanych w suplementacji. HDACi to nie zabawka.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 288 / 20 / 0
@up a nie mozna po prostu leciec takim zestawem 2 miesiace i miesiac przerwy i tak w kolko bo mega na mnie dziala
  • 3649 / 998 / 2
IMO miesiąc przerwy to za dużo. Ja z zasady dłużej niż 1,5mc nie biorę danego naturalnego nootropu. Tak jak w Bacopa są strychininopodobne związki. Za długo nie można. Ale za krótko też bez sensu.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.