Kończą mi sie pomysly
Ale.wracajac do Coaxilu działał w jakiś.magiczny sposob
Czy esci poprzez to że zwieksza stezenie sero co za tym idzie zmniejsza sie ilosc dopaminy, obniża rowniez adrenaline?
Chodzi glownie o to czy dla osoby z przemeczonym ukladem nerwowym terapia escitalopramem bylaby dobra?
Skoro jest mniej dopy i adrenaliny to niby uklad nerwowy nie powinien byc tak pobudzany czyli moglby odpoczac. Lekarka mi kiedys powiedziala ze esci chroni ukllad nerwowy ale nwm czy jej wierzyc. A jak Wy myslicie ?
Ogólnie radziłbym Ci nie ćpać podczas terapii, bo jednak nie bierzesz tego mozarinu bez przyczyny.
od prawie miesiąca biorę escitalopram (mój pierwszy SSRI w życiu). Przez pierwsze 4 dni 5mg, teraz 10mg. Na zaburzenia lękowe
Pierwszy tydzień to była absolutna męczarnia, uboki zarówno fizyczne jak i psychiczne ciężkie do zniesienia. Na szczęście po tygodniu dość gwałtownie ustały. Przez kolejne pare dni miałem jeszcze problem z koncentracją, skupieniem.
Aktualnie po zjedzeniu prawie całego opakowania praktycznie nie czuję działania leku. Ani w sensie pozytywnym, ani negatywnym. Może lekkie działanie przeciwlękowe na granicy placebo.
W związku z tym mam pytanie - myślicie że lek ma jeszcze czas się "wkręcić" czy powinienem próbować z jakimś innym?
od jutra to będzie moje pierwsze SSRI. Wcześniej dostałem Trittico 25 mg na noc, ale po kilku dniach przerwałem kurację z jednego powodu. Rano miałem tarkę zamiast języka. Suchość w jamie ustnej była taka jakbym tydzień był na Saharze, bez łyka wody. Z marszu dban wody.
Pytam się raczej Panów- jak fujara po tym leku?
1 dzień 5mg
Potem 10
"Rutyna to rzecz zgubna "
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.