Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 245 / 33 / 0
Za to fenibut + Ziolo niesamowicie sie podbija i zbija efekt zamulenia.
Wróciłem znowu do fenibutu po półrocznej przerwie, a właściwie to dłużej bo ostatnią dawke przyjalem w NL, w miedzyczasie leciał baclofen, prega, benzo. Dla mnie nie ma nic lepszego niż ten shieet, ten napęd, ta motywacja jaką daje to gówno przebija wszystko mi znane, a co śmieszne zaczynałem właśnie od fenibutu moją przygode politoxykomańską. Od maja z przerwami zażywałem benzo, różne, clon, alpra, bromek, diazepam. Ciekawe czy wyjdą objawy odstawienne, mam troche clonow jeszcze to najwyżej bd dorzucał do fenia odrobine i wyląduje elegancko. Kocham fenibut.
  • 36 / 7 / 0
28 sierpnia 2023mmigotka pisze:
Dobry to pomysł żeby po 1,5 mg klona zajarac bucha? Czy szkoda bucha marnować?
Mi benzo niweluje nieprzyjemności związane z nerwicą po buchu. Potrafi mi się po nim nasilić stres, za to benzo go niweluje, ale kosztem fazy po mj. :liść:
Uwaga! Użytkownik TheTiger jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 663 / 107 / 0
Przez ostatnie 2-3 tygodnie dość sporo brałam alpry. Tak rekreacyjnie 2-4mg, czasem codziennie czasem co drugi dzień. Obecnie próbuje zejść z brania alpry całkiem i zrobić sobie przerwę na jakiś czas bo już mnie ta alpra nawet nie klepie tak jak powinna. Obecnie jestem na dawce max 2 mg dziennie(rozłożonej na dwie dawki). Chciałabym w ciągu najbliższych dwóch tygodni zejść z alpry całkowicie. Jak będzie najbezpieczniej? Myślałam o tym żeby od przyszłego tygodnia zejść do max 1 mg(podzielony na dwie dawki albo brany na raz) i w następnym już brać tylko po pół co drugi dzień. Czy to bezpieczny pomysł? Czy jakoś inaczej to zrobić
  • 3244 / 553 / 0
O pół mg możesz obniżać co tydzień pod warunkiem że ciąg nie trwał dłużej niż piszesz to będą tylko lekkie nieprzyjemności. Jeśli jednak nie jesteś szczera co jest częstym zjawiskiem przy przewlekłym stosowaniu benzo i było ono nadużywane niedługo wcześniej to istnieje duże ryzyko że odstawiając będziesz dorzucac i uzależnienie się będzie pogłębiać bo ciężko tak bez problemu zejść. Ale na pewno im krócej było brane tym szybciej mina objawy nawet te najgorsze.

Możesz spróbować oczywiście od razu zejść do 1mg ale zbyt intensywne próby redukcji mogą wywołać odwrotny efekt w przypadku krótko działającej alpry. Więc lepiej to mieć na uwadze.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 3455 / 559 / 2
07 sierpnia 2023london5 pisze:
Jestem wjebany w benzo od dawna. Biorę to niemal codziennie. Muszę, bo bez tego nie mogę funkcjonować. Wiem, bo miałem kilkumiesięczną przerwę niedawno i byłem czysty, nie brałem bdz. Wracając do tematu. Tylko zmieniam sobie leki, raz klon, innym razem lorek, bromek etc. Są dni bez bdz ale to rzadkość. Zażywam stosunkowo małe dawki. Np. 2mg klona lub 2,5 mg lorazepamu mi wystarczy na cały dzień. Wybieram życie w nałogu, niż bez tego. Benzo mi bardzo pomaga, przecież jestem chory.
Ale Ty London masz lęki??
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 768 / 105 / 0
No i nici w odstawki Clona. Jestem na Pregabalinie 225 mg i 0,5 Clona i jak dzwoniłem po receptę na 0,5 Clona żeby dalej schodzić lekarz wystawił mi Clona 2mg. Nie wiem już co robić. Chyba te ostatnie pół Clona walne ClodTurkey i zwiększę Pregabe na 300. Jeszcze mogę okruszki na oko oddzielać albo położyć się na psychiatryk we wrześniu. Nie wiem.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 687 / 133 / 0
@Palkrolik juz jesteś na końcówce nie poddawaj się, teraz będzie najgorzej ale będziesz miał to za sobą, zwiększ przeciwlękowo pregabalinę, na sen jakąś kwetiapinę i schodź do zera, trzymam kciuki, ja nadal tkwię na 6mg~ clona wiec chciałbym być w tym miejscu w którym już ty jesteś, tą pregę przeciwlękowo do 450mg spokojnie możesz zwiększyć, nawet do 600mg, do tego może wspomóż się jakimś antydepresantem typu trazodon w wersji XR nie CR mi kiedyś bardzo pomógł przy schodzeniu z Xanaxu, albo jeszcze coś doraźnego na lęki hydroksyzyna etc.
Jak długo brałeś to jeszcze włączenie 500mg kwasu walproinowego nie zaszkodzi by zabezpieczyć się przed ewentualną epilepsją
  • 768 / 105 / 0
@xantiago

Ja się jedynie boje o padaczkę czy 300 pręgi uchroni przed nią bo nie chcem Depakiny brać. Ewentualnie może bym 600 rozważył ale to też później droga przez mękę z zejsciem. Kupię gilotynke do Clona i te 0,5 z 2 mg będę ciol. Na sen mam kwetapine. Na 600 pręgi raczej nie wskakuje. Najwyżej pójdę do jakiegoś psychiatry i wezmę jakiś antydep. Mam sertraline opakowanie tylko narazie Ja trzymam. Potem może jakaś Karbe na odstawienie Pregabaliny.

Tak wogole nie w temacie ale czytałem twój post o twojej trudnej sytuacji. Nie poddawaj się. Jak mi jakiś pomysł wpadnie do głowy to udzielę rady napewno. 35tys. na Stonogę to nie mam. Heh. Sam czekam na komisję o rentę
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 687 / 133 / 0
@Palkrolik prega nie uchroni Cię przed ewentualną padaczką poklonową - pregabalina jak najbardziej uchroni przed padaczką, zwlaszcza z tak malej dawki clona - detronizator, depakine to najlepsze rozwiązanie na tym etapie włącz 500mg depakiny, i szybko zejdź z tego 0,5 do 0 i zwiększ pregabę, później przy zejściu z pregaby polecałbym włączenie trazodonu (trittico XR) ma działanie również o profilu przeciwlękowym, możesz schodzić również krzyżowo przy udziale diazepamu ale przy końcówce już raczej nie chcemy cofać się w tył z detoxem wiec moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie, musisz się trochę przemęczyć nikt nie mówił ze będzie idealnie ale będziesz miał to za sobą zwłaszcza ze jesteś już na końcówce, szkoda to spieprzyc a na detox szpitalny przy 0,5mg? Niby można ale czy jest sens? W szpitalu nie włączą Ci nic innego o czym piszemy na bank, ew jakieś neuroleptyki typu ketrel, chloroprotixen żebyś dobrze spał
  • 1002 / 308 / 5
11 września 2023Palkrolik pisze:
@xantiago

Ja się jedynie boje o padaczkę czy 300 pręgi uchroni przed nią bo nie chcem Depakiny brać. Ewentualnie może bym 600 rozważył ale to też później droga przez mękę z zejsciem. Kupię gilotynke do Clona i te 0,5 z 2 mg będę ciol. Na sen mam kwetapine. Na 600 pręgi raczej nie wskakuje. Najwyżej pójdę do jakiegoś psychiatry i wezmę jakiś antydep. Mam sertraline opakowanie tylko narazie Ja trzymam. Potem może jakaś Karbe na odstawienie Pregabaliny.
Antydepy nie wydają mi się ani dobrym pomysłem ani jakkolwiek pomocnym.
Dobra gilotynka poradzi sobie z cięciem tabletki na 8 (wielokrotnie sprawdzane w przypadku clona), więc na twoim miejscu powoli bym schodził dawką 0.25mg.
Depakina na krótki czas to nie jest zły pomysł. Ja bym najpierw zszedł z clona, potem włączył depakine, po ok. 3 tygodniach ją odstawił i zaczął schodzić z pregabalin 75mg tygodzniow, powinno być dobrze
.powodzenia życzę.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
ODPOWIEDZ
Newsy
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.