Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 978 / 181 / 0
Szukam jakiegoś RC benzo na fobie społeczna i nerwicę lękowa.Które z nich będzie odpowiednie a może coś innego?
-pyrazolam
-Flubromazepam
-norflurazepam
  • 5 / 3 / 0
@tajemniczy25
clonazolam- dłuższy okres działania 10-12h. cięższe benzo
etizolam- lekkie przyjemne socjalne, 5-6h
O reszcie ciężko znaleźć dobre info+ sprzeczne informacje

Scalono — CATCHaFALL
16 listopada 2022piotrek222210 pisze:
Witam wszystkich
Krótkie pytanie w sumie opowiem i proszę o poradę niezbyt doświadczenie mam właśnie mądry Polak po szkodzie 🫡
Można to chyba ciągiem nazwać
2 tyg clony (2mg) i przerzuciłem się na Xany 2mg średnio dziennie 2-3 tabletki
Pytanie ścinać odrazu czy stopniowo alpre
Dodam No nieprzyjemne odrealnienia pocenie się trzesawki delikatne przy przejściu na alpre co było błędem 🫠
Zamiast alpry powinien być diazepam (2mg clon=30mg diaz) alprazolam ma za krótki okres półtrwania w porównaniu do clonazepamu, stąd nieprzyjemne efekty uboczne
clon 8-12h, total-8-48h
diaz 4 - 8, total 12- 36 h
alpra działa dużo krócej za to szybciej i mocniej
  • 4 / / 0
Przerzuciłem się na Clonazepam z tej jebanej alpry niebo a ziemia ale trzeba było przecierpieć jebane tableteczki
Moje pytanie brzmi aktualnie jem 4mg dziennie 2 rano i koło 17-18 drugie dwa
Przechodzą mnie jakieś dziwne prądy (delikatne) o co może dokładnie chodzić z tym
Nie polecam nikomu leczenia się na własna rękę!
  • 111 / 11 / 0
No więc od kilku miesięcy biorę alprę przez problem z ciągłym lękiem wolnopłynącym+depresja. Na początku nie codziennie, ale może od 2-2.5? miesięcy codziennie, doszedłem do 1 mg dziennie średniej w różnych kombinacjach. Kilka razy zdarzyło mi się wziąć max 2mg na dzień. Problem jest taki, że teraz czuje sie rozwalony psychicznie maksymalnie, nawet jak biorę to lęki nie znikają. W sumie gdyby opisać działanie to od początku alprazolam działał na mnie mocniej fizycznie niż psychicznie, tzn silnie odczuwa się odprężenie mięśni, że lekko się chodzi, ale średnio działa na lęki. Z tego co się orientuje to powinna być najsilniejsza typowo antylękowa benzodiazepina, a na fobię społeczną daje u mnie prawie 0 efektu, nie mówiąc o jakiejś euforii którą niektórzy opisują, i teraz słaby na lęki...zastanawiam się czy to powinno w ogóle tak działać, i czy jest sens to brać, prócz takiego żeby nie dostać skręta. Ogólnie mam diagnozę mieszanych zaburzeń lękowo-depresyjnych(czyli wg niektórych wpisują to gdy nie wiedzą o co dokładnie chodzi) i osobowość schizoidalną. Więc nie dość że mam depresje nie do wytrzymania to teraz nawet na nerwy nic nie chce działać...To możliwe że tolerancja już wyleciała w kosmos? Jest sens przerzucić się na jakąś inną benzodiazepinę? Bo nie ma chyba innych tak mocnych środków. Ogólnie przerobiłem większość leków psychotropowych, kilka razy w ciągu życia brałem tak z miesiąc lorafen, tranxene(i pregabaline w wysokich dawkach), ale wydaje mi się że tamte leki były jeszcze słabsze. Jest sens próbować dorzucać do wyższych dawek, 2, 4mg? Może moja nerwica jest nietypowa, ale mam ogromną na 99% od dziecka. Ogólnie przerobiłem większość apteki przez 2 lata i nie działa na mnie żadne SSRI SNRI MAO w różnych kombinacjach. Benzo to jedyny lek który w ogóle wykazywał jakiekolwiek pozytywne działanie.
Uwaga! Użytkownik Trep nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 978 / 181 / 0
@Trep bierzesz w domu i uważasz że na fobie nie działa?próbowałeś wyjść do ludzi będąc pod wpływem benzo?wychodzić naprzeciw tym lękom?nie oczekuj od benzo że to kokaina że wyskoczysz z domu jak piorun do klubu szaleć
  • 107 / 13 / 0
Odstawiam gabapentyne. Czy moge gdy bede juz na zero gabapentyny wziac 2-3 dni pod rzad benzo (lorazepam), czy organizm potraktuje je jako druga gabapentyne, i tym samym przedluze sobie tylko schodzenie? Wie ktos moze?
  • 5 / / 0
Czy brał ktoś doustnie midazolam infekcyjny? Nie wale w kable i jestem ciekaw czy zadziała również podobnie jak wypije np z sokiem lub piwkiem :D
  • 3078 / 1049 / 0
krótko i zwięźle - zadziała. jednak znalazłoby się parę osób, które dużo użyteczniej zutylizowałoby ampułki, zamiast spożywać ich rozpuszczoną zawartość w napoju.

%-D
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 5 / / 0
Nie wątpię:D choć tylko taka mam :p z browarem siadzie dobrze?:D Nie mam tolerki więc na początek że 2ml wystarcza ?
  • 1543 / 197 / 0
benzo pod język oszczędzi wątrobe?
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?