Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
magnoliafan pisze:czy jest teraz jakakolwiek szansa aby znalezc grzyby w wiekszej ilosci?
zawsze zbieralem w okolicach pazdziernika ale wczoraj kolega powiedzial mi ze teraz tez jest sezon, takze pytam bardziej ogarnietych ludzi. ;-)
pozdrawiam
Jest ktoś z okolic Bojanowa na Podkarpaciu (pas łąk w Puszczy Sandomierskiej)? Jak tam się mają łysiczkowe sprawy?
jest czego szukać na południu? (małopolska)
czy jest teraz jakakolwiek szansa aby znalezc grzyby w wiekszej ilosci?
zawsze zbieralem w okolicach pazdziernika ale wczoraj kolega powiedzial mi ze teraz tez jest sezon, takze pytam bardziej ogarnietych ludzi.
pozdrawiam
Ciekawe kiedy ludzie będą mówili o szałwii z nasion
pilleater pisze: Ludzie, kurwa, na rower to nie łaska usiąść i pomieszać gejami yy pedałami?
wysiłek? fizyczny? trochę trudu?! kogoś chyba porypało
powaga - zamiast się paść na swoich ulubionych miejscówkach - wolę poopowiadać - a nuż (widelec) ktoś postanowi wspaniałomyślnie przejść się i pozbierać za mnie, ja sobie znajdę inną ...nie? i na pewno napiszę ponownie
pilleater pisze:Ciekawe kiedy ludzie będą mówili o szałwii z nasion
ludzie - co innego powiedzieć, że są np. w okolicach Chwaszczyna za Gdańskiem albo Pogórza w Krakowie czy gdzieś tam na wioskach za Wa-wą, ale jak ktoś liczy, że tak po prostu dostanie gotowca na którego się wepcha to jest po prostu głupim leniwym chujem
prosty przykład - lata temu, na jesieni zawsze można było liczyć na niedużej górce w moim mieście na jakieś zbiory, obecnie to nie wiem, ale parę lat temu miejsce było tak znane i tak oblegane, że znalezienie jednej było sporym sukcesem, po prostu bandy przeczesujące ten teren (w tym bandy gówniarzerni nakręcone pomysłem znalezionym na intełnecie)
blood.luna pisze:Czy ktoś wie, gdzie rosną grzybki (i właściwie czy rosną?) w UK? I jak tam jest z okresem zbiorów,bo inny klimat,może w innych miesiącach jest szczyt?
cubensis to nie jest endemiczny gatunek dla wysp i naturalnie tam nie występował ale kiedyś słyszałem, że jacyś goście ponoć zrobili akcje i infekowali olbrzymie ilości ziemi ogrodowej sporami (w 2gim czy 3cim największym producencie na wyspach)
dzięki tej bohaterskiej akcji anonimowych dobroczyńców - grzybki można znaleźć w UK
blood.luna pisze:No to świetna informacja.Oznacza zapewne również,że mogą być uczynne osoby,które to gdzieś sprzedają z przyczajki albo przy okazji dilowania paleniem.Suuper :)
sporym plusem jest to, że jak zaczniesz naprawdę porządnie pytać po znajomych i truć im dupę to masz szanse na trafienie na jakiegoś pozytywnego psychopatę który tak je lubi, że po prostu hoduje
a tak swoją drogą - jak jesteś staranną osobą albo masz jakieś doświadczenie z mikrobiologią (podstawowe wystarczy - chodzi o ogólną wiedzę jak zachować sterylne otoczenie) i nie możesz bez nich wytrzymać - poszukaj odcisku - sprzedają zarodniki na necie, jest też (była?) nawet organizacja non-profit która wysyłała te spory za darmo, przy dżentelmeńskim zobowiązaniu, że wyśle się im odcisk(i) z powrotem jak wypali
Macie jakiś dobry bajer, w razie jak by ktoś pytał czego się na łąkach szuka itp? u siebie w okolicy lubię łazić po bezdrożach i nikt się nie czepia, ale podejrzewam, ze jak wybiorę się gdzieś dalej natychmiast stanę się podejrzany i wtedy przydał by się jakiś bajer :D
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.