Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 76 / 18 / 0
magnoliafan pisze:
czy jest teraz jakakolwiek szansa aby znalezc grzyby w wiekszej ilosci?
zawsze zbieralem w okolicach pazdziernika ale wczoraj kolega powiedzial mi ze teraz tez jest sezon, takze pytam bardziej ogarnietych ludzi. ;-)
pozdrawiam
poczekaj na deszcze. długie, intensywne deszcze. są miejscówy, w których znajdziesz łysiczkę późną wiosną.
  • 4024 / 374 / 951
Późna wiosna czyli dokładnie - kiedy? Mowa o dostrzeżonych pojedynczych sztukach, czy konkretnych zbiorach?
  • 5299 / 104 / 0
Jest ktoś z okolic Bojanowa na Podkarpaciu (pas łąk w Puszczy Sandomierskiej)? Jak tam się mają łysiczkowe sprawy?
jest czego szukać na południu? (małopolska)
Ludzie, kurwa, na rower to nie łaska usiąść i pomieszać gejami yy pedałami?
czy jest teraz jakakolwiek szansa aby znalezc grzyby w wiekszej ilosci?
zawsze zbieralem w okolicach pazdziernika ale wczoraj kolega powiedzial mi ze teraz tez jest sezon, takze pytam bardziej ogarnietych ludzi.
pozdrawiam
To niech Ci najpierw pokaże te grzyby.

Ciekawe kiedy ludzie będą mówili o szałwii z nasion
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 422 / 1 / 0
pilleater pisze:
Ludzie, kurwa, na rower to nie łaska usiąść i pomieszać gejami yy pedałami?
Ty sobie jaja robisz czy tak na poważnie?!
wysiłek? fizyczny? trochę trudu?! kogoś chyba porypało

powaga - zamiast się paść na swoich ulubionych miejscówkach - wolę poopowiadać - a nuż (widelec) ktoś postanowi wspaniałomyślnie przejść się i pozbierać za mnie, ja sobie znajdę inną ...nie? i na pewno napiszę ponownie
pilleater pisze:
Ciekawe kiedy ludzie będą mówili o szałwii z nasion
a idz Pan w czorta; już mówią - nie pomaga tłumaczenie, że w Europie nie ma warunków do tego i nie kwitnie, mądrości ludowych nie przeskoczysz

ludzie - co innego powiedzieć, że są np. w okolicach Chwaszczyna za Gdańskiem albo Pogórza w Krakowie czy gdzieś tam na wioskach za Wa-wą, ale jak ktoś liczy, że tak po prostu dostanie gotowca na którego się wepcha to jest po prostu głupim leniwym chujem

prosty przykład - lata temu, na jesieni zawsze można było liczyć na niedużej górce w moim mieście na jakieś zbiory, obecnie to nie wiem, ale parę lat temu miejsce było tak znane i tak oblegane, że znalezienie jednej było sporym sukcesem, po prostu bandy przeczesujące ten teren (w tym bandy gówniarzerni nakręcone pomysłem znalezionym na intełnecie)
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2013 przez Cyrio, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 127 / 1 / 0
Czy ktoś wie, gdzie rosną grzybki (i właściwie czy rosną?) w UK? I jak tam jest z okresem zbiorów,bo inny klimat,może w innych miesiącach jest szczyt?
  • 422 / 1 / 0
blood.luna pisze:
Czy ktoś wie, gdzie rosną grzybki (i właściwie czy rosną?) w UK? I jak tam jest z okresem zbiorów,bo inny klimat,może w innych miesiącach jest szczyt?
za wcześnie na sezon - ale odpowiedź brzmi: tak
cubensis to nie jest endemiczny gatunek dla wysp i naturalnie tam nie występował ale kiedyś słyszałem, że jacyś goście ponoć zrobili akcje i infekowali olbrzymie ilości ziemi ogrodowej sporami (w 2gim czy 3cim największym producencie na wyspach)
dzięki tej bohaterskiej akcji anonimowych dobroczyńców - grzybki można znaleźć w UK
  • 127 / 1 / 0
No to świetna informacja.Oznacza zapewne również,że mogą być uczynne osoby,które to gdzieś sprzedają z przyczajki albo przy okazji dilowania paleniem.Suuper :)
  • 422 / 1 / 0
blood.luna pisze:
No to świetna informacja.Oznacza zapewne również,że mogą być uczynne osoby,które to gdzieś sprzedają z przyczajki albo przy okazji dilowania paleniem.Suuper :)
ja bym poszukał w sezonie w większym mieście - w Londynie kiedyś się udawało dostać wszystko ( i mam na myśli cholernie wszystko)... parę lat już nie byłem ale pewne rzeczy się nie zmieniają - jak chodzi o dziko rosnące...szukaj, gl i tak dalej

sporym plusem jest to, że jak zaczniesz naprawdę porządnie pytać po znajomych i truć im dupę to masz szanse na trafienie na jakiegoś pozytywnego psychopatę który tak je lubi, że po prostu hoduje

a tak swoją drogą - jak jesteś staranną osobą albo masz jakieś doświadczenie z mikrobiologią (podstawowe wystarczy - chodzi o ogólną wiedzę jak zachować sterylne otoczenie) i nie możesz bez nich wytrzymać - poszukaj odcisku - sprzedają zarodniki na necie, jest też (była?) nawet organizacja non-profit która wysyłała te spory za darmo, przy dżentelmeńskim zobowiązaniu, że wyśle się im odcisk(i) z powrotem jak wypali
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2013 przez Cyrio, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 296 / 20 / 0
Ja tam chodząc po łąkach już teraz widzę, ze znalezienie tam grzybów jesienią będzie praktycznie niemożliwe, chyba ze akurat ktoś skosi łąkę i zbierze trawę, albo krowy wyjedzą. Ale na pewno nie znajdę czegoś takiego jak stała miejscówka, trawa za szybko wyrasta a rolnicy zbyt rzadko koszą łąki. łażąc po łąkach ostatnio, nie natrafiłem na żadne kołpaczki ani nic w tym stylu i dlatego zaczynam się martwić i planować inne akcje.

Macie jakiś dobry bajer, w razie jak by ktoś pytał czego się na łąkach szuka itp? u siebie w okolicy lubię łazić po bezdrożach i nikt się nie czepia, ale podejrzewam, ze jak wybiorę się gdzieś dalej natychmiast stanę się podejrzany i wtedy przydał by się jakiś bajer :D
Dlatego mimo druty, wieże i strażnice
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
  • 4024 / 374 / 951
Noś ze sobą aparat i mów, że robisz zdjęcia zaskrońcom.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.