Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
magnoliafan pisze:czy jest teraz jakakolwiek szansa aby znalezc grzyby w wiekszej ilosci?
zawsze zbieralem w okolicach pazdziernika ale wczoraj kolega powiedzial mi ze teraz tez jest sezon, takze pytam bardziej ogarnietych ludzi. ;-)
pozdrawiam
Jest ktoś z okolic Bojanowa na Podkarpaciu (pas łąk w Puszczy Sandomierskiej)? Jak tam się mają łysiczkowe sprawy?
jest czego szukać na południu? (małopolska)
czy jest teraz jakakolwiek szansa aby znalezc grzyby w wiekszej ilosci?
zawsze zbieralem w okolicach pazdziernika ale wczoraj kolega powiedzial mi ze teraz tez jest sezon, takze pytam bardziej ogarnietych ludzi.
pozdrawiam
Ciekawe kiedy ludzie będą mówili o szałwii z nasion
pilleater pisze: Ludzie, kurwa, na rower to nie łaska usiąść i pomieszać gejami yy pedałami?
wysiłek? fizyczny? trochę trudu?! kogoś chyba porypało
powaga - zamiast się paść na swoich ulubionych miejscówkach - wolę poopowiadać - a nuż (widelec) ktoś postanowi wspaniałomyślnie przejść się i pozbierać za mnie, ja sobie znajdę inną ...nie? i na pewno napiszę ponownie
pilleater pisze:Ciekawe kiedy ludzie będą mówili o szałwii z nasion
ludzie - co innego powiedzieć, że są np. w okolicach Chwaszczyna za Gdańskiem albo Pogórza w Krakowie czy gdzieś tam na wioskach za Wa-wą, ale jak ktoś liczy, że tak po prostu dostanie gotowca na którego się wepcha to jest po prostu głupim leniwym chujem
prosty przykład - lata temu, na jesieni zawsze można było liczyć na niedużej górce w moim mieście na jakieś zbiory, obecnie to nie wiem, ale parę lat temu miejsce było tak znane i tak oblegane, że znalezienie jednej było sporym sukcesem, po prostu bandy przeczesujące ten teren (w tym bandy gówniarzerni nakręcone pomysłem znalezionym na intełnecie)
blood.luna pisze:Czy ktoś wie, gdzie rosną grzybki (i właściwie czy rosną?) w UK? I jak tam jest z okresem zbiorów,bo inny klimat,może w innych miesiącach jest szczyt?
cubensis to nie jest endemiczny gatunek dla wysp i naturalnie tam nie występował ale kiedyś słyszałem, że jacyś goście ponoć zrobili akcje i infekowali olbrzymie ilości ziemi ogrodowej sporami (w 2gim czy 3cim największym producencie na wyspach)
dzięki tej bohaterskiej akcji anonimowych dobroczyńców - grzybki można znaleźć w UK
blood.luna pisze:No to świetna informacja.Oznacza zapewne również,że mogą być uczynne osoby,które to gdzieś sprzedają z przyczajki albo przy okazji dilowania paleniem.Suuper :)
sporym plusem jest to, że jak zaczniesz naprawdę porządnie pytać po znajomych i truć im dupę to masz szanse na trafienie na jakiegoś pozytywnego psychopatę który tak je lubi, że po prostu hoduje
a tak swoją drogą - jak jesteś staranną osobą albo masz jakieś doświadczenie z mikrobiologią (podstawowe wystarczy - chodzi o ogólną wiedzę jak zachować sterylne otoczenie) i nie możesz bez nich wytrzymać - poszukaj odcisku - sprzedają zarodniki na necie, jest też (była?) nawet organizacja non-profit która wysyłała te spory za darmo, przy dżentelmeńskim zobowiązaniu, że wyśle się im odcisk(i) z powrotem jak wypali
Macie jakiś dobry bajer, w razie jak by ktoś pytał czego się na łąkach szuka itp? u siebie w okolicy lubię łazić po bezdrożach i nikt się nie czepia, ale podejrzewam, ze jak wybiorę się gdzieś dalej natychmiast stanę się podejrzany i wtedy przydał by się jakiś bajer :D
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli
Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"
Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.