Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
magnoliafan pisze:czy jest teraz jakakolwiek szansa aby znalezc grzyby w wiekszej ilosci?
zawsze zbieralem w okolicach pazdziernika ale wczoraj kolega powiedzial mi ze teraz tez jest sezon, takze pytam bardziej ogarnietych ludzi. ;-)
pozdrawiam
Jest ktoś z okolic Bojanowa na Podkarpaciu (pas łąk w Puszczy Sandomierskiej)? Jak tam się mają łysiczkowe sprawy?
jest czego szukać na południu? (małopolska)
czy jest teraz jakakolwiek szansa aby znalezc grzyby w wiekszej ilosci?
zawsze zbieralem w okolicach pazdziernika ale wczoraj kolega powiedzial mi ze teraz tez jest sezon, takze pytam bardziej ogarnietych ludzi.
pozdrawiam
Ciekawe kiedy ludzie będą mówili o szałwii z nasion
pilleater pisze: Ludzie, kurwa, na rower to nie łaska usiąść i pomieszać gejami yy pedałami?
wysiłek? fizyczny? trochę trudu?! kogoś chyba porypało
powaga - zamiast się paść na swoich ulubionych miejscówkach - wolę poopowiadać - a nuż (widelec) ktoś postanowi wspaniałomyślnie przejść się i pozbierać za mnie, ja sobie znajdę inną ...nie? i na pewno napiszę ponownie
pilleater pisze:Ciekawe kiedy ludzie będą mówili o szałwii z nasion
ludzie - co innego powiedzieć, że są np. w okolicach Chwaszczyna za Gdańskiem albo Pogórza w Krakowie czy gdzieś tam na wioskach za Wa-wą, ale jak ktoś liczy, że tak po prostu dostanie gotowca na którego się wepcha to jest po prostu głupim leniwym chujem
prosty przykład - lata temu, na jesieni zawsze można było liczyć na niedużej górce w moim mieście na jakieś zbiory, obecnie to nie wiem, ale parę lat temu miejsce było tak znane i tak oblegane, że znalezienie jednej było sporym sukcesem, po prostu bandy przeczesujące ten teren (w tym bandy gówniarzerni nakręcone pomysłem znalezionym na intełnecie)
blood.luna pisze:Czy ktoś wie, gdzie rosną grzybki (i właściwie czy rosną?) w UK? I jak tam jest z okresem zbiorów,bo inny klimat,może w innych miesiącach jest szczyt?
cubensis to nie jest endemiczny gatunek dla wysp i naturalnie tam nie występował ale kiedyś słyszałem, że jacyś goście ponoć zrobili akcje i infekowali olbrzymie ilości ziemi ogrodowej sporami (w 2gim czy 3cim największym producencie na wyspach)
dzięki tej bohaterskiej akcji anonimowych dobroczyńców - grzybki można znaleźć w UK
blood.luna pisze:No to świetna informacja.Oznacza zapewne również,że mogą być uczynne osoby,które to gdzieś sprzedają z przyczajki albo przy okazji dilowania paleniem.Suuper :)
sporym plusem jest to, że jak zaczniesz naprawdę porządnie pytać po znajomych i truć im dupę to masz szanse na trafienie na jakiegoś pozytywnego psychopatę który tak je lubi, że po prostu hoduje
a tak swoją drogą - jak jesteś staranną osobą albo masz jakieś doświadczenie z mikrobiologią (podstawowe wystarczy - chodzi o ogólną wiedzę jak zachować sterylne otoczenie) i nie możesz bez nich wytrzymać - poszukaj odcisku - sprzedają zarodniki na necie, jest też (była?) nawet organizacja non-profit która wysyłała te spory za darmo, przy dżentelmeńskim zobowiązaniu, że wyśle się im odcisk(i) z powrotem jak wypali
Macie jakiś dobry bajer, w razie jak by ktoś pytał czego się na łąkach szuka itp? u siebie w okolicy lubię łazić po bezdrożach i nikt się nie czepia, ale podejrzewam, ze jak wybiorę się gdzieś dalej natychmiast stanę się podejrzany i wtedy przydał by się jakiś bajer :D
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.