Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Ostrzegam was ludzie przed tramadolem. Ja brałem kodę (dihydrocodeine) ekstrahowaną z tabletek przez 10 lat, tak miałem straszne bóle głowy przez cztery lata - zatrucie oparami rtęci w laboratorium. I się uzależniłem, więc zamiast drogiej i przypałowej kody, nabyłem tramadol 200mg w nadziei że zastąpię kodę. Działało na początku - ale oczywiście dorzucałem kompulsywnie. Tak więc przez jakiś tydzień lub dwa brałem heroiczne dawki, coś jak 1g na dobę. Miałem okropne swędzenie całego ciała, a na przedramionach wyskoczyły okropne swędzące krosty. Odstawiłem z dnia na dzień - to samobója był koszmar, totalna rozsypka psychiczna, płakałem przez dwa dni non stop, szczególnie oglądając filmy. Ręcznik był mokry. Najgorsze jest to, że próbowałem popełnić samobója - wziąłem ca 10 klonów po 2mg i jakąś dziką ilość Venaflaxine. Zmieniłem jednak zdanie i wezwałem pogotowie. Spałem wyluzowany w półśnie i czułem się ok. Rozmowa z psychiatrą itp. Wyparłem samobója i cudem uniknąłem psychuszki. Tramal w mojej opinii nie nadaje się do ćpania w wysokich dawkach, małe zaś mogą czynić cuda. 50 góra 100mg i co prawda nie ma jakiejś super fazy, ale to daje taką chęć do życia - działanie antydepresyjne, słabe ale bardzo wyczuwalne. Duże dawki są toksyczne i niebezpieczne (padaczka). Tylko małe robią robotę. To nie jest hera tu nie ma jakiejś super fazy, to jest lek i do tego służy. Także uważajcie proszę - odstawienie dużych dawek (1g/24) jest to koszmar. Dobrze, że nie brałem długo, bo chyba bym nie przeżył.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.