Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
Co do 5-IT mocno wątpie żeby było bardziej euforyczne, próbowałeś już czy dalej domysły ? ;)
Hmm.. Z tego co mi wiadomo to 5-IT jest analogiem AMT kolego.
Zacznę od tego, że w działaniu 5-API najbliższe było 5-APB.
Po pół godziny puls wyczuwalnie przyspieszył, lecz nie alarmująco. Po godzinie zaobserwowałem pierwsze efekty - poprawa samopoczucia, empatia, nienachalna stymulacja. Brak bodyloadu jako takiego, prócz wjazdu na serce przez pierwsze półtora godziny. Jednakże 5/6-APB również nie wywołują u mnie bodyloadu.
Po dwóch godzinach efekt się ustabilizował i obejmował on: silną empatię, brak negatywnego bodyloadu, przyjemność płynącą z dotyku oraz muzyki, brak euforii ala 6-APB. Mam przez to na myśli, że euforii nie dane było odczuć jeśli nie działo się nic pozytywnego, euforia nie nakręcała się sama przez siebie. Mogłem ją uzyskać jedynie przez słuchanie muzyki, rozmowę z dobrymi znajomymi; należało samemu tworzyć coś pozytywnego. Nie było możliwości, że siedzisz i ta euforia przychodzi znikąd.
Do tego dochodzi coś, czego nie doświadczyłem jak dotąd przy żadnej innej substancji (prócz może psychodelików) - coś w rodzaju nieskończonej energii na zrobienie cokolwiek tylko chcemy. Nie jest to amfetaminowa stymulacja, czy w ogóle stymulacja per se, gdzie biegamy, tańczymy, załatwiamy sprawy tylko po to by tą stymulację spożytkować. Tutaj jest uczucie jak gdybyśmy przed chwilą wstali ze snu, pełnia sił, jakbyśmy nocą wyspali się najlepiej w życiu. Nie jest to nachalne. Właściwie nie zauważysz tego póki ktoś nie powie Ci: chodźmy na rowerach pojeździć :) Wstajesz i czujesz w mięśniach taką pełnię życia. Tak wygląda tutaj body high.
Brak działania psychodelicznego, wizuali, słaby szczękościsk (w porównaniu z 6-APB to zerowy).
To wszystko w połączeniu z brakiem zejścia (nie miałem w ogóle zejścia) oraz długim czasem działania ok. 5-6h daje bardzo dobry materiał... Ale tylko jeśli mamy bardzo dobre S&S. To nie jest substancja w której jak w 6-APB włączamy guzik i wszystko staje się zajebiste. Byliśmy ze znajomymi na imprezie która okazała się kiczowa, powłóczyliśmy się po mieście trochę; tak naprawdę tylko z nimi się świetnie dogadywałem, przy spotkaniu z osobą z którą nie miałem do czynienia wcześniej czar od razu pryskał. Wszystko było euforyczne tak długo jak na trzeźwo też byłoby to euforyczne. Nie zniesiecie tym swoich barier psychicznych, ale wszystko co robicie i jesteście w tym dobrzy, dostaje tryb "enhanced" :) Jeśli coś tworzycie to warto spróbować.
Bardzo 'naturalna' substancja. Nie ma w niej nic sztucznego. Nic nachalnego, nic czego moglibyście się w życiu spodziewać po tych sławnych narkotykach. Ale ta naturalność jest właśnie unikalna.
Podobne wrażenia miałem po 5-APB - pewnie dlatego szóstka jest bardziej popularna. W 5-APB też trzeba się postarać o tą euforię, ona sama z niczego nie przyjdzie.
Czeka mnie jeszcze test z 150mg. Myślę, że efekty będą znacznie wyraźniejsze, z racji podobieństwa do 5-APB; 100mg "piątki" nie odczułem znacząco, a szóstka nadal działa na mnie tak jak kiedyś, w tych samych dawkach.
5-API najbliżej do 5-APB w prawie każdym aspekcie.
Limitbreaker pisze:W 5-APB też trzeba się postarać o tą euforię, ona sama z niczego nie przyjdzie.
Wracając do 5-IT: Z opisu podoba mi się, że substancja jest bardziej naturalna. Czy 5-IT wzmacnia odczucia ze słuchania muzyki? Tj czy muzyka brzmi lepiej, tak jak po APB?
I jak zjazd? Zero lęków etc?
:-| Jesteś pierwszą osobą, która coś takiego mówi, 5APB właśnie jeszcze większą, przychodzącą znikąd euforie niż 6APB. Spróbuj skombinować inny sort, możliwe że coś z nim było nie tak.
Jakby było tak jak piszesz to czy 5-APB nie byłoby bardziej popularne od 6-APB (a teraz jest odwrotnie)?
Jak sie rozpuszcza w wodzie? Probowalem walic 5-APB i 6-APB w kabel, ale duzo towaru sie nie rozpuscilo, nawet przy 100mg:5ml.
Wydaje mi sie, ze substancja moze miec dobry potencjal przy podaniu dozylnym, podobnie jak metylon. Krotszy czas dzialania to tez plus dla mnie, nie lubie siedziec cala noc wyjebany, a w ciagu dnia tez nie przypada takiej substancji brac.
Dzisiaj kupilem tego 1 gram za koszt 250mg, promocja byla i nie wiem co z tym teraz zrobic.
synapse pisze: Jak sie rozpuszcza w wodzie? Probowalem walic 5-apb i 6-apb w kabel, ale duzo towaru sie nie rozpuscilo, nawet przy 100mg:5ml.
Dzięki za odpowiedzi na pytania, szukałem właśnie czegoś mniej "ogłupiającego" niż APB, zapowiada się dobrze, gdy tylko będę miał kasę zdam raport.
warunki:
pusty zołądek (7-8h od ostatniego posiłku), s&s: mieszkanie, żadnych innych szczurków wokół.
tolerancja: ~150mg brefedronu 3-4 dni wczesniej
pierwszy test "alergiczny" na szczurku 40mg:
aplikacja - soczek, smak wyczuwalny, ale do przeżycia.
efekty:
+ 0:30h - czuć lekkie wejscie
+ 1:00 - objawy typowe dla serotoninergików: nieostre widzenie, ciśnienie na wypróżnienie; do tego lekko przyspieszony puls i lekko zwiększone ciśnienie; lekkie drżenie mięśni i troszkę osłabiona koordynacja. ale wszystko w granicach "normy". ogólnie coś takiego jak bodyload nie występuje (jednak na tym obiekcie badań po 5/6-apb tez nie).
+ 1:10 - poczucie stabilizacji wejścia; dorzucone +30mg
+ 1:30 - efekty lekko narastają i się stabilizują
+ 1:40 - wrażenie, że jest za słabo = ostatnia dorzutka 30mg
+ 3:00 - duże pocenie, pojawia sie lekki szczekościsk, bez stymulacji innych osób pojawia się sennosc jak po serii APB
+ 4:00 - pocenie jest mocno nasilone, szczeksocisk tez troche wiekszy
+ 5:00 - ide spac
+ 8:00 - budze sie i kolejna zmiana mokrej koszulki, 5-API jeszcze wyraznie dziala, trudnosc zlapania równowagi chodzac po mieszkaniu
+18:00 - pobudka; czuc lekki afterglow, lekki zespół amotywacyjny.
wnioski:
nie jestem pewien czy uzywać 5-API aż na tak pusty zołądek, bo całości testu towarzyszyło uczucie cisnienia na żołądku. co prawda dało się coś zjeść (nie tak jak na stimsach), ale jednak sie nie chciało i trudno było zmotywowac szczurka do jedzenia.
ogólne wrazenie - lżejsze 5/6-APB (ale trzeba wziąc pod uwage, ze dawka była sredniej wielkosci w dodatku podzielona).
te 100mg (na czesci) to wg mojej oceny odpowiednik 50-70mg 5-APB lub 80-110mg 6-APB - ale to tylko moje wrażenie - prosze się tym nie sugerować.
i zgodzilbym sie z poprzednikiem, ze nie czuc jakiejs szczegolnej euforii po tym RC. raczej nie nadaje sie na samotne posiadowki w domu. w towarzystwie trzebaby dopiero przetestowac.
niemniej jak dla mnie szału nie ma. x-APB wypadaja lepiej.
scalono - surveilled
jeszcze male addendum:
po 2 godzinach funkcjonowania następnego dnia (18-20h od pierwszej dawki) muszę jednak stwierdzić ze:
1. afterglow wcale nie jest taki lekki - czuc go wyraźnie, zdecydowanie nie jest to tzw. baseline czyli normalny trzezwy stan.
2. mimo takiego uplywu czasu momentami wystepuja napady potliwosci calego ciala, a pod nosem ciagle tworzy sie "rosa" z potu.
3. 5-APi coś manipuluje z cisnieniem, bo wyszły mi żyły na skroniach.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/4/4a8777c9-b83c-4734-bbc0-06713c8ee48e/z.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250712%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250712T020902Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=255c3255a10ae0a26df925133e32e68280189bed9d36e389c90769e726e77bb4)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/rcps_konferencja_mis05304.jpg)
Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki
Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/norraena.jpg)
Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna
Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/177-284139.jpg)
W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów
Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.