Niestety nie lubię go gdyż od rana jestem dosć zamotany i generalnie źle mi po nim łącznie z zapchanym nosem i suchością w buzi.
Sytuacje awaryjne.
od dwóch lat mam problem z nadmierną sennością. Miałem zrobione milion badań, krew, eeg, ekg, psuchologiczne, MR, tomografia... długo by wymieniać.
Nic nie pomogło. Staram się spać >8h, uprawiam sport a mimo wszystko jestem senny. Kawa nie pomaga, żelazo, magnez też.
Moglibyście polecić jakieś mocne leki redukujące senność? Czy też jakieś mniej legalne środki?
Już nie daję rady z tą sennością, będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Z leków:
Antydepresanty: bupropion, selegilina, wenlafaksyna, fluoksetyna, sertralina, być może (jeśli źle sypiasz) agomelatyna.
Neuroleptyki (w niskich dawkach): sulpiryd, amisulpryd, flupentiksol.
Któryś z powyższych leków powinien pomóc. Jeśli nie chcesz isc do konowala, mozna np stosowac malutkie dawki MPA z rana, ale te leki lepsze raczej ;)
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
K636 pisze: Szukam uspokajacza, działającego doraźnie (np na wystąpienia publiczne).
Takich tematów było fhuj, a nawet jeśli nie - wystarczy poczytać o takich lekach (sam je wymieniłeś) i dojść do jakiegoś wniosku... przeraża mnie ten poziom. Stary post, wybaczam.
@up, idź do psychiatry.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Nie ma takiej opcji, jakieś propozycję?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.